Ultima ora! DNA solicită Senatului urmărirea penală a lui Tăriceanu, pentru luare de mită (surse)

155

Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate de Agerpres, acuzaţia se referă la perioada în care Tăriceanu a fost membru al Guvernului.

Tăriceanu a precizat pentru HotNews.ro că nu a primit nicio înștiințare în acest sens. „Nu mă ascund, dar n-am primit nimic”, a răspuns el.

Televiziunile de știri au anunțat miercuri seară că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis o cerere de încuviințare a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului.

Potrivit posturilor Digi24 și Realitatea TV, care citează surse judiciare, este vorba despre presupuse fapte de luare de mită, pe care Călin Popescu Tăriceanu le-ar fi comis în perioada în care era premier (2004-2008, n.r.).

Realitatea TV mai precizează că ancheta ar avea legătură cu dosarul Microsoft. Numele lui Tăriceanu a mai fost legat de acest dosar.

Parchetul General a trimis la Senat solicitarea procurorilor anticorupție.

Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincionoasă, el fiind achitat în primă instanță.