Ultima ora! Declaratiile lui Sorin Grindeanu la final de mandat

0 27

Premierul Sorin Grindeanu a prezentat bilanțul activității Guvernului său, la final de mandat. „Pentru mine, aceste șase luni reprezintă o experiență semnificativă în administrația centrală, o lecție de viață, pe care mi-am însușit-o. Există, în schimb, și un lucru care m-a pus pe gânduri: dorința unui singur om de a face rău și de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Nu voi putea înțelege niciodată dorința aceasta de acumulare de putere într-o singură mână. Dar, poate, în următoarele 2-3 luni vom înțelege cu toții ce l-a împins să ia toate aceste decizii”, a adăugat Sorin Grindeanu și a prezentat un bilanț al realizărilor guvernului său.

„Suntem la un moment al adevărului. La investiții și colectare se putea face mult mai bine”

Printre acestea: „creștere economică mult peste așteptări (5,7 %), veniturile populației s-au majorat, câștigul salarial mediu brut pe economie a fost cu 16,1% mai mare ca cel din anul anterior, puterea de cumpărare a românilor a crescut, investițiile străine directe: 1,3 miliarde de euro – în creștere cu 22,9% față de perioada corespunzătoare a anului trecut, un nivel record al exporturilor: cu 11,5% mai mare ca anul trecut, rata șomajului una dintre cele mai scăzute din Europa – 5,3%”.

Recomandari