UE nu vrea PSD-sti in structurile sale! „E cel mai mare eşec al Preşedinţiei române a UE” – Candidatul Guvernului pentru Curtea Europeană de Conturi, respins

0 42

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat, pe pagina sa de socializare, „cel mai mare eşec al Preşedinţiei române a Uniunii Europene”, referindu-se la faptul că Parlamentul European a respins candidatul propus de Guvernul Dăncilă pentru Curtea de Conturi.

„Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziţia de membru al Curţii Europene de Conturi. Candidatul propus de Guvernul Dăncilă a fost Viorel Ştefan, viceprim-ministru fără portofoliu în Guvernul Dăncilă şi membru vechi al PSD Galaţi”, declară Siegfried Mureşan.

Deputatul european a subliniat că România nu pierde această poziţie, Guvernul putând veni cu o altă propunere, cu un alt candidat care „să corespundă criteriilor de competenţă şi să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar”.

„Viorel Ştefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat. Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reuşit să convingă… A avut 8 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă. Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE. Vedem că Guvernul României nu reuşeşte să obţină nimic în Europa, deşi deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat ţării noastre… Guvernul Dăncilă nu reuşeşte să obţină nici măcar ceea ce se cuvine de drept ţării noastre”, a conchis Siegfried Mureşan.

Recomandari