UDMR nu participă la votul moțiunii! Peter Eckstein-Kovacs răbufnește: „Nu pot să fiu membru UDMR, în condiţiile în care UDMR-ul îi susţine pe hoţi.”

0 67

Orice parlamentar cu scaun la cap ar trebui să sprijine moţiunea de cenzură, declară la RFI Romania fostul senator UDMR Peter Eckstein-Kovacs, care şi-a anunţat acum câteva zile demisia din formaţiunea maghiară.

El e nemulţumit că Uniunea a susţinut modificarea legilor justiţiei şi a CPP şi critică apropierea prea mare a UDMR atât faţă de Puterea de la Bucureşti, cât şi faţă de cea de la Budapesta.

Peter Eckstein-Kovacs spune că nu vrea să fie membru al unui partid care-i susţine pe hoţi: „Nu pot să fiu membru UDMR, în condiţiile în care UDMR-ul îi susţine pe hoţi. Am zis-o aşa, mai pe înţelesul oamenilor. O altă problemă pe care eu o am cu UDMR-ul este faptul că a devenit mult prea apropiat şi o zic foarte uşor, au devenit prea apropiaţi de partidele de guvernământ din Ungaria şi din România, lucru care afectează destul de grav independenţa UDMR-ului”.

Întrebat dacă UDMR-ul ar trebui să susțină moţiunea de cenzură, Kovacs a spus: „Păi, dacă mă uit la această guvernare, atunci fiecare parlamentar cu scaun la cap ar trebui să sprijine moţiunea de cenzură, pentru că e un Guvern care nu este unul performant. Iarăşi am fost foarte elegant”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, miercuri dimineață, că parlamentarii formațiunii nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de senatorii și deputații PNL, USR și PMP, ei urmând să părăsească sala plenului după dezbatere.

Recomandari