Twitter dă înapoi şi permite distribuirea articolului New York Post despre emailuri legate de Joe Biden şi fiul acestuia

0 23

Twitter a da înapoi, vineri, permiţând distribuirea unui articol publicat de New York Post referitor la emailuri legate de candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden şi fiul acestuia, Hunter, transmite CNBC.
Atât Twitter şi şi rivala sa Facebook au luat miercuri decizia fără precedent de a bloca sau limita distribuirea articolului respectiv. Articolul, neverificat, acuză că Hunter Biden a încercat să îi prezinte tatălui său pe un director al companiei ucrainene din sectorul energiei la care lucra. La momentul respectiv, Joe Biden era vicepreşedintele Statelelor Unite.
Twitter a anunţat mai târziu că a blocat articolul pentru că includea imagini din materialul obţinut ilegal, care conţine informaţii personale şi private. Ulterior a clarificat că discuţiile şi comentariile referitoare la materialele obţinute prin hacki ng nu trebuie interzise.
CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a descris decizia iniţială a companiei de a bloca articolul fără a explica raţionamentul ca fiind „inacceptabilă”.
Preşedintele Donald Trump şi unii utilizatori au criticat puternic decizia iniţială a Twitter.
”Este groaznic că Facebook şi Twitter au exclus articolul despre emailurile ”legate de Joe Biden adormitul şi fiul său, Hunter, al NYPost. Este doar începutul pentru ei. Nu este nimic mai rău decât un politician corupt. SECŢIUNEA 230 DE ABROGARE !!!”, a scris Trump pe Twitter, miercuri.
Twitter şi-a anulat în totalitate decizia şi permite utilizatorilor să articolul. Compania s-a răzgândit deoarece informaţiile private din articol sunt în prezent disponibile pe scară largă pe internet, a spus un purtător de cuvânt al companiei.
Compania şi-a modificat politicile, joi, spunând că nu va mai elimina conţinutul piratat decât dacă este distribuit direct de către hackeri sau de cei care sunt împreună cu aceştia. În plus, Twitter va eticheta acum -uri pentru a oferi contextul acestora, în loc să blocheze link-urile, a spus Vijaya Gadde, responsabil pentru legalitate, politici publice şi încredere şi siguranţă la Twitter.
sursa: News.ro

Recomandari