Turturică, şocat de „metamorfozarea” lui Carmen Avram: O cunosc de 30 de ani. Drama României s-a clădit pe astfel de alegeri

0 53

Jurnalistul Dan Turturică s-a arătat uimit şi dezamăgit, miercuri, pe pagina sa de socializare, de „metamorfozarea” colegei sale de breaslă, Carmen Avram, proaspăt intrată în cursa pentru europarlamentare din partea PSD, pe care spune că o cunoaşte de aproape 30 de ani.

Vă prezentăm mai jos postarea lui Turturică:

O cunosc pe Carmen Avram de aproape 30 de ani. Am cunoscut-o pe când era soţia lui Sorin Avram (fratele lui Liviu Avram), unul dintre cei mai buni reporteri pe care i-am întâlnit şi care mi-a fost coleg la Expres, în anii ‘90. Am cunoscut-o şi după ce a devenit soţia lui Adi Ursu. Întotdeauna mi s-a părut un om cu mult bun simţ şi un bun profesionist.

Duminică seara, a apărut la Antena 3 alături de Liviu Dragnea şi a povestit cum a devenit fan PSD, după ce, după cum spune chiar ea, până în 2009 a votat PNL.

”(..,) După 2016 am văzut un partid care a fost votat şi care a fost asaltat să fie scos de la putere. Am văzut că PSD nu cedează, ci are timp să rezolve şi lucruri. În sfârşit avem doctori plătiţi cum trebuie, iar asta a rezolvat-o PSD. Am prins drag de el şi am început să îl respect. Am început să simt lucruri pe care nu credeam că pot să le simt. S-au întâmplat lucrurile în ultimii 2 ani, care pentru mine au fost şocanţi. Am decis să fiu total de partea lor când am auzit discursul rostit de Viorica Dăncilă în Parlamentul European. E ceva ce eu nu am mai auzit.”

Astăzi, la DC News, a insistat: „Momentul în care am zis da, aş vrea să fac asta, a fost după ce i-am urmărit pe acum colegii mei pesedişti, vreme de doi ani şi ceva, cum se luptă. Erau ca în poezii, prin foc, prin spăngi, prin mii de baionete, urcăm, acum, sus! A fost lupta asta îngrozitoare a lor, erau ca Ana lui Manole, erau furtuni şi ninsori şi vânt şi ei se duceau înainte, voiau să facă ceva. Ei ajunseseră acolo şi erau fericiţi, doreau să facă ceva. Şi din faţă erau ăia ca la Hollywood, cu ventilatoare, să îi oprească din a avansa.”

După care a revenit la discursul Vioricai Dăncilă din Parlamentul European, ”în care a vorbit aşa cum vorbesc eu uneori în mintea mea, când mă revolt la televizor. Am auzit-o pe femeia asta având cuvintele mele în gură şi vorbind despre România.”

Ce s-a întâmplat cu Carmen Avram de a ajuns să şi-o aleagă ca model politic pe Viorica Dăncilă? Habar nu am. Dar drama României din ultimii şaptezeci de ani s-a clădit inclusiv pe astfel de alegeri, făcute de oameni care în loc să lupte cu semi-analfabeţii care au dus-o la ruină au ales să li se alăture şi să îi ajute să-şi desăvârşească opera.

Recomandari