Turcia a interzis accesul la Wikipedia

0 23

Utilizatorii de internet din Turcia au reclamat faptul că începând de sâmbătă dimineața nu au mai putut accesa paginile enciclopediei online Wikipedia, scrie AP.

O rețea de monitorizare a cenzurii pe internet a anunțat că oficialii de la Ankara au blocat Wikipedia, o enciclopedie online gratuită. Utilizatorii din Turcia nu au mai putut accesa nicio ediție lingvistică a Wikipedia de sâmbătă dimineața, iar datele tehnice arată că este vorba de filtre de internet folosite pentru a cenzura conținutul site-ului pe teritoriul întregii țări.

Site-ul Wikipedia a fost blocat în baza unei ordonanțe administrative provizorii, fără a exista o hotărâre judecătorească, dar un ordin judecătoresc urmează să fie emis zilele acestea.

Astfel că utilizatorii de pe teritoriul Turciei care încearcă să acceseze enciclopedia online fără a avea o rețea privată virtuală, (VPN) vor primi mesajul ”Acest site nu este disponibil”.

Nu se cunosc motivele care au dus la blocarea acestui site.

Blocarea accesului la cea mai mare enciclopedie online din lume vie la două săptămâni după referendumul în urma căruia Turcia va deveni republică prezidențială și puterile președintelui Recep Tayyip Erdogan vor fi sporite considerabil.

Recomandari