Tun imobiliar! Condamnatul Savulescu a primit 50 de milioane de euro de la Firea

Milionarul Dragos Savulescu, condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale din Constanta, a primit recent de la Gabriela Firea 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primaria Capitalei l-a rascumparat la un pret de aproximativ 10 ori mai mare fata de valoarea de piata a terenului.

Dezvaluirea apartine deputatului USR, Nicusor Dan. Fostul actionar al clubului Dinamo Dragos Savulescu a fost dat in urmarire dupa condamnarea de 5 ani si 6 luni primita in dosarul Retrocedarilor de pe litoral.

Acum Nicusor Dan reaminteste modul in care Dragos Savulescu a fost implicat in aceasta desbagubire.

„In momentul votului in Consiliul General, in septembrie 2018, am atras atentia ca administratia Firea da cel mai mare tun de la instalare, platind un pret exagerat, de 1.080 de euro/mp, pentru un teren incadrat legal ca spatiu verde, pe care proprietarii nu puteau construi decat in limita a 15% din suprafata (restaurante, chioscuri alimentare, alei, obiective cultural-sportive etc).

Suma platita de Firea lui Savulescu reprezinta bugetul anual pentru investitii al unor orase ca Brasov, Timisoara, Iasi”, sustine Nicusor Dan.

„Firea a urcat pretul si incurajeaza mafia”

Deputatul arata ca a sustinut si sustine in continuare rascumpararea de catre municipalitatea a tuturor spatiilor verzi aflate in proprietate privata, dar decizia prin care Gabriela Firea a dat 50 de milioane de euro pentru circa 5 hectare de teren va impiedica realizarea acestui obiectiv.

„Ridicand pretul la 1.000 euro/mp, vor trebui 2-3 miliarde de euro pentru a rascumpara cele 200 – 300 hectare de spatiu verde aflate in proprietate privata in Bucuresti.

Precedentul rascumpararii Parcului Verdi la un pret exagerat va da apa la moara mafiei imobiliare care roieste in jurul Primariei si din care facea parte si Dragos Savulescu, condamnat acum definitiv de justitie pentru afaceri similare in Constanta”, epxlica Nicusor Dan.

Dragoș Săvulescu, cel condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, a…

Gepostet von Nicușor Dan am Sonntag, 10. Februar 2019

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More