Tudose il ataca pe Dragnea: El e statul paralel. Nu va da OUG pe amnistie, pentru ca atunci nu mai e util celor care o vor

0 46

Mihai Tudose a dezvaluit discutiile pe care spune ca le-a avut cu Liviu Dragnea despre amnistie si gratiere, precizand ca de doi ani la CEx al PSD aducea in discutie subiectul.

Fostul premier a adaugat ca Dragnea nu va da OUG pe amnistie pentru ca atunci nu mai este util celor care o vor.

„Vine lupul. Hai o poza cu lupul nu ai? Sa vedem si noi cum arata tot lupul asta care vine. Nu, e secret, dar vine. E nasol, musca, are si rabie, dar trebuie sa ne pregatim. De aici apare nervozitatea. Nu poti sa tii pe agenda publica chestiunea asta, in loc sa vorbim despre spitale, despre autostrazi, despre educatie, investitii, de dezvoltare economica.

Noi de doi ani la CEx, domnule, problema cu amnistia si gratierea. Domnule, nu se mai poate, trebuie sa o facem. In fapt, e batista lui de intrebuintare. Este bastista pe care o flutura la cei care vor acest lucru, in timp ce cu mana cealalta le ia ceasul si sireturile”, a declarat Mihai Tudose, marti seara, la TVR.

„Nu o s-o dea. Daca o da, o sa obtina brusc doua lucruri – 300.000 de oameni in Piata si pierderea valorii de intrebuintare a lui, ca nu mai e util pentru oamenii care vor asta. Nu mai poate, ca le-a dat-o.

El s-a scapat cu completurile de 5 si cu OUG de astazi si cu altele. Cand faci o chestie din asta, discuti cu toata lumea, societatea civila, Opozitia, cu toata lumea. Modificari de genul acesta in istoria oricarui stat sunt adaptari. Dar adaptezi la realitatea tarii, nu la a ta personala, ca e o mica problema aici. Daca se duce cu dedicatie catre ceva”, a completat Tudose.

In legatura cu OUG in domeniul Justitiei, fostul premier a reamintit ca a spus public ca nu va emite un astfel de act normativ, lucru pe care i l-a precizat raspicat si lui Liviu Dragnea.

„Dupa ce am venit la Guvern, a fost vreo ordonanta pe justitie, de cand am venit eu? Nu. Eu am spus-o foarte clar. O, da, am spus-o public. I-am spus si lui ce am spus si public, ordonanta pe justitie la Guvern uit-o. Punct. Asta am spus-o si celor din Piata, ca stiti ca erau cu megafoanele. Ce vreti de la mine? Ah, pai, cu Justitia. Eu, niciodata”, a mai precizat Mihai Tudose.

„Dragnea e statul paralel”

Mihai Tudose a mai afirmat ca Liviu Dragnea este „statul paralel, prin tot ceea ce face”. Fostul premier a precizat ca, daca presedintele PSD si altii aveau un minim interes pentru securitatea nationala, atunci nu taiau bugetele serviciilor.

„Statul paralel e el (Liviu Dragnea – n.red.), prin tot ceea ce face. Care e statul paralel? Ca SRI, ca SIE. Am inteles. Am facut doctorat. Daca facea doctoratul la medicina, probabil ca mi-l semna domnul rector Popa. L-am facut acolo. Mi l-au semnat cei de acolo.

Ca am fost la o scoala unde am invatat ce inseamna securitatea Romaniei, securitatea economica si securitate in general, poate ar fi bine sa o faca toti. Fiindca, daca domnul Dragnea sau altii aveau unu minim interes pe securitate nationala, eu va spun ca nu taiau bugetele la serviciile de informatii.

Fiindca el lucreaza pe langa stat. Statul de drept este statul de drept, cu SRI, cu SIE, cu justitie, cu tot ce trebuie. Cu institutii, Parlament, Guvern. Nu el ‘e toate’. Da? Stiti ce inseamna, taierea bugetului la cele doua institutii pe care le uraste, fiindca nu ii sunt subordonate, nu ii mananca din palma.

84% din bugetul SRI este pe salarii si pensii. A spus dl Marincea. Restul, se platesc chirii, sedii, telefoane, lumina, curent”, a subliniat fostul prim-ministru.

Intrebat despre afacerile pe care are voie SRI sa le dezvolte in tara, Mihai Tudose a spus ca serviciul nu dezvolta nimic, lucru pe care il stie din sedintele CSAT la care a participat cat a fost premier.

„Care afaceri? Nu dezvolta nimic. Eu am fost in CSAT unde vin cu ele pe masa. Nu dezvolta nimic. Si cand le tai. Le tai operativul. Am inteles ca, daca securitatea statului nu este buna, atunci hai s-o desfiintam. Hai sa nu ne mai chinuim. S-o reformeze la Teleorman eventual. Ca mai sunt la Videle sau daca nu, ce s-a mai transferat de la Piatra Neamt.

Domnule, suntem nebuni? Ce protocoale secrete, ca protocol secret a semnat si Dragnea cu SRI, dar al lui era bun. Dar nu vreti daca o bibliotecara a facut ceva sa nu aruncati in aer biblioteca, ci sa schimbati bibliotecara? Cum pui sistemul in matricea functionala? Taindu-i banii? Dresati cainii nemaidandu-le de mancare si o sa aveti un caine foarte bine dresat, dar mort de foame?”, a conchis Tudose.

Recomandari