Tudorel Toader declanseaza atacul impotriva lui Augustin Lazar, urmeaza „evaluarea” activitatii procurorului general: „De-a lungul ultimului an a avut pozitii care nu erau pe frecventa legii actuale”

0 49

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sugereaza ca procurorul general, Augustin Lazar, ar putea sa fie supus unei evaluari asemanatoare celei care a dus la revocarea Laurei Codruta Kovesi. 

„Sigur ca de-a lungul ultimului an a avut pozitii care nu erau pe frecventa legii actuale. Cand spunea la CSM ca procedura de evaluare pe care am facut-o eu ar fi nelegala pentru ca un regulament al CSM prevede o alta metodologie. Eu i-am raspuns ca regulamentul CSM nu poate a modifice legea. Daca legea prevede criterii, proceduri, nu ma cobor la regulamente. Eram unul langa altul in CSM si l-am intrebat daca afirmatia este documentata sau nu. Oricum nu contra, pentru ca avea parti-prisurile sale. Evident ca as putea da mai multe exemple.

A venit decizia CCR. Dupa ce am citit decizia… sigur, aveam convingerea faptului ca presedintele, mai devreme sau mai tarziu, va emite decretul de revocare. Cu aceasta convingere, a doua zi am dat un telefon domnului procuror general. I-am zis: in aceste conditii, mai devreme sau mai tarziu, cand se va pune problema interimatului, va rog, in baza deciziei, sa nu aflu din presa pe cine propuneti interimar, vreau sa ne consultam in prealabil. Ceea ce a si facut. Ne-am consultat, o cunosc pe doamna Jurma. Dansul a propus si eu am exprimat acordul”, a declarat Toader, intr-un interviu la DCNews.

Intrebat daca Lazar va fi supus unei evaluari, Tudorel Toader a raspuns: „Va dau un raspuns de principiu, general valabil: la fiecare dintre noi vine o vreme in care este supus evaluarii.”

Intrebat din nou daca Augustin Lazar urmeaza sa fie supus evaluarii, ministrul justitiei a adaugat: „Ma repet, ma citez. Pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluarii”.

Recomandari