Tudor Gheorghe: „Protestez faţă de mitocănie, prost-gust, faţă de inculţi şi incompetenţi“

0 14

Cântăreţul şi actorul Tudor Gheorghe, în vârstă de 71 de ani, va susţine un spectacol-manifest la Sala Palatului, pe care organizatorii îl descriu ca fiind „strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit.“

Pe 22 decembrie, la Sala Palatului, de la ora 19.00, Tudor Gheorghe revine, după un an de pauză, cu spectacolul „Tot degeaba“, „strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit de noua nomenclatură a comunismului cu faţă capitalistă, într-un timp istoric numit eufemistic tranziţie.“
„Tot degeaba“ are la bază un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat „Mie-mi pasă“, realizat în memoria martirilor de la Timişoara şi a tuturor victimelor Revoluţiei din decembrie 1989.
„Drumul pe care eu am încercat să merg este acela al culturii profunde. Cum spunea un prieten de-al meu, la spectacole vine «România profundă». «Tot degeaba» este un concert ca România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă! Regret enorm de mult că am atâtea de adăugat. Acest spectacol nu-l voi mai face când voi considera că nu mai e nimic degeaba. Eu protestez împotriva mitocăniei, prostului-gust, a incompeţenelor, a inculţilor, a emigrării pe scara socială“, mărturiseşte artistul.
Spectacolul lui Tudor Gheorghe este descris ca un act de răzvrătire prin muzică faţă de peisajul politic autohton, un act public de acuzare a tuturor infractorilor care s-au perindat la cârma ţării în ultimii 26 de ani. „Să ne bucurăm că avem coloană vertebrală, e la fel de rară ca aceea a infinitului şi la fel de greu de păstrat ca şi ceea ce ne-a lăsat Brâncuşi“, este de părere cântăreţul.
Recomandari