Tudor Chirilă trage un semnal de alarmă: În Franța prezența de 74,7% la vot înseamnă cea mai scăzută prezență din 1964 încoace. La noi 30% legitimează Parlamentul României

0 28

Emmanuel Macron va fi noul președinte al Franței după ce a învins-o pe Marine Le Pen în turul al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică.

Candidatul Formațiunii En Marche! a fost votat de puțin peste 66% dintre alegătorii care au mers la urne, prezența la vot fiind cea mai scăzută de la un scrutin prezidențial din ultimele decenii – aproximativ 75%.

Referitor la acest lucru, Tudor Chirilă a subliniat, într-o postare pe Facebook, diferența dintre situația de la alegerile din Hexagon și cea de la scrutinul parlamentar care a avut loc anul trecut în România.

”Ca să înțelegem unde ne situăm cu conștientizarea importanței de a vota: În Franța prezența de 74,7% la vot înseamnă cea mai scăzută prezență din 1964 încoace (conform Le Monde). La noi 30% legitimează Parlamentul României”, a scris artistul pe contul său de Facebook.

La 39 de ani, Emmanuel Macron devine cel mai tânăr președinte din istoria celei de-a V-a Republici Franceze. El va prelua mandatul de la Francois Hollande pe 14 mai.

Recomandari