Tudor Chirila: „nu prea poţi avea justiţie când ea e reglementată de HOŢI, iar ei nu ţin cont de nicio consultare, cu nimeni.”

2

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a enumerat motivele pentru care va participa şi la protestele de amploare anunţate astăzi în România, precizând că este una dintre ultimele ocazii în care cetăţenii pot demonstra că nu le permit celor aflaţi la putere să calce în picioare orice principiu.

Tudor Chirilă, unul dintre artiştii nelipsiţi de la protestele din ultimii ani, a anunţat că va ieşi în stradă şi în această seară pentru că, spune el, „nu poţi avea justiţie când ea e reglementată de hoţi, iar ei nu ţin cont de nicio consultare, cu nimeni.“

Distribuind evenimentul creat pe Facebook în care românii sunt îndemnaţi să-şi strige nemulţumirile în stradă, Chirilă face apel la rândul lui la cei care s-au săturat de hoţi şi subliniază că „e foarte probabil ca modficiările cu adevărat dramatice să se întâmple pe repede înainte în plenul Parlamentului atunci când noi nu vom mai putea decât să privim.“
„Astăzi ieşim în stradă pentru că e una din ultimele ocazii în care mai putem să le arătăm că nu acceptăm să calce în picioare orice principiu. Iar principiul repartizării echitabile a independenţei instituţiilor statului e vital. Nu poţi avea Justiţie când ea se vrea subordonată Guvernului şi Parlamentului.

Pe scurt, nu prea poţi avea justiţie când ea e reglementată de HOŢI, iar ei nu ţin cont de nicio consultare, cu nimeni. Zilele astea am văzut cum puterile instituţiei prezidenţiale se vor diminuate, am văzut cum independenţa procurorilor se vrea limitată şi e foarte probabil ca modificările cu adevărat dramatice să se întâmple pe repede înainte în plenul Parlamentului atunci când noi nu vom mai putea decât să privim. Pentru toate astea şi în principiu pentru că suntem sătui de hoţi ieşim azi în stradă“, este mesajul integral publicat de Tudor Chirilă pe Facebook.

Noi manifestaţii sunt anunţate duminică în Bucureşti, începând cu ora 18.00, şi în oraşe din toată ţara şi din diaspora. Grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale cheamă românii în stradă să ceară retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale, demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Loading...

Comments
Loading...