Tudor Chirila ataca in cazul alegerilor FURATE din Bucuresti: „250.000 de buletine de vot, un fleac”

0 37

Tudor Chirila cere guvernului sa exprime o pozitie fata de numarul urias de buletine de vot „ratacite”, peste 250.000.

„Domnule Dacian Ciolos nu ies la socoteala niste buletine. Un fleac, nu sunt multe, 250000, n-ar fi cazul ca guvernul sa aiba o pozitie pe tema asta? Doar el a organizat alegerile, nu?”, a scris Chirila pe pagina sa de Facebook.

Aproximativ 250.000 de buletine de vot nu ies la socoteala in tabelul BEC cu rezultatele provizorii ale alegerilor locale de la Bucuresti, realizat in programul Excel, potrivit Mediafax.

In Sectorul 1, unde candidatul USB Clotilde Armand a contestat fara succes alegerile, dupa ce a pierdut in fata candidatului PSD cu cateva procente, peste 10.000 de buletine de vot pentru primarul de sector ies lipsa, din calculele facute la sectiile de votare din sectorul 1, asa cum apar ele pe site-ul Biroului Electoral Central, conform Mediafax.

Neconcordantele apar la sectii de votare din toate sectoarele si nu doar in cazul buletinelor de vot pentru primar de sector, ci si pentru Primarul General, Consiliul Local sau Consiliul General al Capitalei. Cu alte cuvinte, in multe cazuri, numarul voturilor valabil exprimate, adunat cu cel al voturilor anulate si cu cel al buletinelor de vot nefolosite nu corespunde cu numarul buletinelor de vot primite la sectiile respective de votare.

La 5 dintre cele 6 sectii de vot unde discrepantele sunt foarte mari in sectorul 1, candidata USB Clotilde Armand a pierdut in fata candidatului PSD Dan Tudorache.

Cea mai mare discrepanta din Bucuresti se regaseste in sectorul 4, la o sectie de vot unde nu ies la socoteala, in total, aproape 23.000 de buletine de vot. In timp ce un membru al BEC a declarat pentru Gandul ca ar putea fi vorba de erori la introducerea cifrelor in tabel, sunt cateva sute de sectii de votare din Bucuresti ale caror cifre privind buletinele de vot nu se potrivesc, in tabelul publicat de BEC.

Recomandari