Trump propune împușcarea teroriștilor musulmani cu gloanțe înmuiate în sânge de porc

0 26

Donald Trump a avut o reacție controversată și după atentatul din Barcelona. Președintele american a insinuat că jihadiștii ar trebui împușcați cu gloanțe înmuiate în sânge de porc (animal impur potrivit tradiției musulmane). Liderul de la Casa Albă a invocat o relatare despre generalul Pershing care, însă, s-a demonstrat a fi o invenție, informează The Independent.

”Studiaţi ce le-a făcut generalul Pershing, din Statele Unite, teroriştilor, atunci când îi prindea. Nu a mai fost teroare islamică radicală timp de 35 de ani!”, a scris Trump, pe Twitter.

El s-a referit la o poveste potrivit căreia Pershing, care a fost comandant al corpului expediționar american în Franța în 1917, ar fi dispus executarea a 49 de prizonieri musulmani filipinezi cu gloanțe înmuiate în sânge de porc. El ar fi ordonat apoi îngroparea trupurilor înfășurate în piei de porc. Pershing l-ar fi eliberat pe cel de-al 50-lea prizonier pentru a le povesti cele întâmplate celorlalți rebeli. Speriați, aceștia ar fi depus armele.

Istoricii susțin, însă, că așa ceva nu s-a întâmplat, iar acesta nu era deloc genul de atitudine care să-l caracterizeze pe Pershing.

Recomandari