Trucul momentului pentru ȘOFERI! Cum poți scăpa definitiv de amenda primită

0 49

Vești excelente pentru șoferii români! Noul Cod rutier cuprinde o serie de modificări ce vin în ajutorul celor care nu doresc să plătească amenda primită de la Poliție!

Recent, Codul rutier a fost modificat și toți șoferii trebuie să știe care sunt schimbările aduse. Una dintre ele te poate ajuta chiar să scapi de amenda primită. Astfel, șoferii care au fost opriți de polițiști și s-a dispus reținerea permisului de conducere primesc un proces verbal.

Dacă din acest document lipsesc informații precum durata suspendării, temeiul legal sau mențiuni cu privire la aplicarea sancțiunii, atunci conducătorii auto pot contesta procesul verbal.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis recent, printr-un recurs în interesul legii, că lipsa mențiunii cu privire la aplicarea sancțiunii suspendării dreptului de a conduce, a intervalului de timp și a temeiului legal (articolul din Codul rutier) atrage nulitatea relativă a procesului-verbal de contravenție prin care s-a dispus reținerea permisului, informează avocatnet.ro.

Dacă nu sunt îndeplinite cerințele de mai sus, atunci procesul verbal este anulabil în instanță.

Recomandari