Tribunalul Bucuresti ii explica avocatei lui Dragnea ca reteaua wi-fi „M…e PSD” poate fi creata de oricine are un smartphone

In Tribunalul Bucuresti nu a existat si nu exista o retea publica wireless, iar departamentul IT al instantei nu are in administrare echipamente care sa permita configurarea unei astfel de retele, se arata intr-o precizare a instantei din Capitala, transmisa Ziare.com.

Reactia instantei vine dupa ce avocata fostului vicepremier Sevil Shhaideh si a lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Inspectia Judiciara dupa ce a gasit la Tribunalul Bucuresti o retea de wi-fi cu denumirea „m…e PSD”.

„O retea precum aceea din fotografiile afisate se poate configura/crea cu ajutorul unui smartphone/laptop cu router, de catre orice persoana aflata in interiorul/vecinatatea Tribunalului Bucuresti, care are posibilitatea sa o denumeasca oricum doreste,” precizeaza oficialii Tribunalului Bucuresti.

Potrivit sursei citate, o retea wireless foloseste un spectru de frecvente radio care nu au nevoie de licenta, deci nu necesita aprobare pentru utilizare/emitere.

„Evenimentul se poate repeta atat timp cat se permite intrarea in incinta tribunalului cu tehnologie informatica in genti, posete sau buzunare.

Subliniem ca monitorizarea justitiabililor in cladire sau in vecinatate, din acest punct de vedere, este practic imposibila si excede competentelor Departamentului IT al Tribunalului Bucuresti,” se arata in precizarile instantei.

Tribunalul mentioneaza ca personalul institutiei beneficiaza de acces la Internet prin intermediul serviciilor puse la dispozitie de MJ si STS: „Precizam ca introducerea unor echipamente in reteaua administrata de Departamentul IT este verificabila.”

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More