„Trebuie sa ne aparam tara de hoti!”. Romania a luat din nou foc, protest urias in aceasta seara in Piata Victoriei

0 29

Comunitatea „Coruptia ucide” anunta un protest de amploare in Piata Victoriei, in aceasta seara de la ora 19.00.

„Nu gratierii coruptilor. OUG 13 revine. Si noi”, se intituleaza evenimentul anunta pe pagina de Facebook a comunitatii „Coruptia ucide”. „Trebuie sa ne aparam tara de hoti”, se mentioneaza in anunt.

Liderul USR, Nicusor Dan, anunta ca sustine protestul din Piata Victoriei impotriva gratierii coruptilor.

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD si ALDE) si 3 ”impotriva” (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului, informeaza news.ro.

Reprezentantii Parchetului General, Consiliului Superior al Magistraturii sau Uniunii Nationale a Barourilor, prezenti la sedinta comisiei juridice a Senatului, s-au opus si ei gratierii celor condamnati pentru infractiuni de coruptie.

Intrebat de presedintele comisiei juridice a Senatului, reprezentantul Autoritatii Nationale a Penitenciarelor a declarat ca de gratierea faptelor de coruptie ar beneficia in acest moment 246 de persoane condamnate pentru astfel de fapte.

Social-democratul Serban Nicolae a propus sa intre sub incidenta legii gratierii faptele de coruptie comise pana la 1 ianuarie 2017.

Potrivit amendamentelor propuse de Serban Nicolae, Traian Basescu si Liviu Brailoiu, vor fi gratiate faptele de coruptie prevazute la articolele 289 – 294 din Noul Cod Penal.

Recomandari