TRANŞANT: Angela Merkel a transmis un mesaj românilor

0 54

Angela Merkel a transmis un mesaj tranșant românilor care lucrează în Germania, după întâlnirea cu Dacian Cioloș.

Românii care lucrează în Germania sunt bine-veniţi, a afirmat joi cancelarul Angela Merkel, care a precizat însă că trebuie să beneficieze de ajutoare sociale doar cei care muncesc.

Întrebată de presa germană în legătură cu o iniţiativă care vizează acordarea de ajutor social doar celor care au muncit cel puţin un an în Germania, Angela Merkel a precizat:

“Unul care nu a lucrat în Germania să primească prestaţii sociale – acest lucru nu este intenţia liberei circulaţii. Că putem să lucrăm peste tot în Europa, această intenţie nu include că putem să primim şi prestaţie socială din prima zi. (…) Avem o situaţie dificilă în Europa: avem o piaţă internă, noi dorim libera circulaţie, dar avem şi sisteme sociale diferite şi, bineînţeles, fiecare român care lucrează la noi este bine-venit, scrie presalibera.net.

Vin foarte mulţi români în Germania în ultimul timp, dar, dacă este vorba despre prestaţii sociale care nu se bazează pe activitate, pe muncă, sunt de părere că, bineînţeles, acea persoană poate să se ducă înapoi în patria respectivă. Noi nu suntem o uniune socială, avem diferite sisteme sociale, acest lucru trebuie să se reflecte şi în legislaţie şi trebuie să găsim o soluţie’.

Recomandari