Traian Berbeceanu, ATAC dur la ministrul Carmen Dan: „Plecaţi acasă, doamnă! Şi căutaţi adânc în priză!“

0 70

„Ministrul poliţiştilor şi jandarmilor apără un condamnat penal”, susţine poliţistul Traian Berbeceanu, într-un mesaj adresat ministrului de Interne Carmen Dan, după ce aceasta a catalogat sentinţa de condamnare a şefului PSD Liviu Dragnea, drept una „politizată”. Traian Berbeceanu a ironizat-o apoi pe Carmen Dan.

Poliţistul Traian Berbeceanu, fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a reacţionat dur la mesajul publicat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu privire la condamnarea de trei ani şi jumătate de închisoare, primită de Liviu Dragnea.

Ministrul Carmen Dan a susţinut că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României este „politizată”.
„Am fost şi voi fi alături de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi sunt convinsă că, până la final, îşi va demonstra nevinovăţia. Nu este o decizie definitivă! Este evident că această sentinţă este una politizată. Este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislaţia respectând Constituţia şi deciziile CCR, aşa cum se întâmplă în orice democraţie autentică!”, a scris Carmen Dan, pe pagina sa de Facebook.

Traian Berbeceanu i-a răspuns ministrului, în termeni duri.

„Ministrul poliţiştilor şi jandarmilor apără un condamnat penal! Carmen Dan califică sentinţa Înaltei Curţi ca fiind una <<politizată>>! Plecaţi acasă, doamnă! Şi căutaţi adânc în priză…”, scrie Traian Berbeceanu.

Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, ironizaţi de poliţist

Fostul şef al BCCO Alba i-a ironizat şi pe Liviu Dragnea şi pe prim ministrul Viorica Vasilica Dăncilă.

„Cum poţi să îl enervezi instantaneu pe Liviu? Ii spui că are un apel pierdut”, a scris Berbeceau, cu referire la sentinţa primită de Liviu Dragnea.

„Duamna Vio, nu aşa! Nu prin comunicate reci şi dure, nedemne de o duamnă blândă şi bună cum sînteţ dumneavoastră, îl ajutaţ pe Liviu. Citind comunicatu, parcă-l văzui pe Tudorel cu perucă galben-pai. Tecstul ăla nu vă reprezintă. Mai bun îi un spici, duamnă! Laiv, cu vorbe simple dar pătrunzătoare, cum ştiţ doar dumneavoastră. Să priviţ adânc în cameră şi să ne esplicaţ cum să ne luptăm cu paralelii ăştia. Să daţ buzna prin tv în casele românilor, să simtă toţ cum îi apăraţ, să nu fie abuzaţ cu abuzu dezincriminat de cecereu. Haideţ, duamna Vio!”, scrie Traian Berbeceanu, într-un mesaj ironic, adresat primului-ministru.

Traian Berbeceanu, retras în acest an din Poliţie, a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia până în anul 2013, când o anchetă a procurorilor DIICOT a dus la înlăturarea sa din funcţie. Ulterior, comisarul şef a fost achitat, în procesul judecat pe fond, de toate acuzaţiile aduse de anchetatorii săi. Aceştia din urmă au fost condamnaţi de Justiţie, pentru fabricarea probelor false care au dus la incriminarea sa. Dosarul este judecat, în apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În 2007, Berbeceanu a primit distincţia de poliţist al anului în România.

Recomandari