Traian Băsescu se opune relaxării măsurilor de izolare: „Faceți o mare eroare! Habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei”

Fostul președinte Traian Băsescu se opune categoric relaxării măsurilor de izolare începând cu 15 mai 2020. Băsescu avertizează că un al doilea val al pandemiei de coronavirus ar putea lovi dur țara noastră în condițiile în care autoritățile nu testeasă masiv.

Traian Băsescu se opune relaxării măsurilor de izolare

Mai mult, Băsescu cere Guvernului Orban să „întărească măsurile de carantină”.

Articole similare

„Dragi decidenţi, Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare ! 15 Mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste.

De aceea habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei. Vă reamintesc recomandarea OMS: „testaţi, testaţi, testaţi”., iar voi nu aţi făcut-o din motive greu de explicat.

Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 Mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic.
Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret ( Ex: măriţi la 3 ore timpul pensionarilor şi mutaţi intervalul mai devreme- este deja foarte cald la orele amiezii).
Lăsaţi timpul necesar pentru ca asimtomaticii să-şi consume singuri boala.

Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără nici un fel de asistenţă medicală.

Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis.

Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii. Nu redeschideţi şcolile până pe 15 Iunie. Nu reluaţi zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-COV-2.

Întăriţi măsurile de carantină. Şi încă odată, măriţi numărul de testări la 10 – 15 mii pe zi”, a scris Băsescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor că măsurile de izolare se vor relaxa din 15 mai, însă toți oamenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în locurile publice închise.

Cu toate acestea, românii nu vor participa la meciuri de fotbal sau concerte și nici nu vor avea ocazia să se plimbe prin Mall.

ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More