Traian Băsescu, declarație uluitoare la adresa ministrului Finanțelor: „E un criminal”

51

Traian Băsescu a avut, miercuri, o reacție ieșită din comun și a spus că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, „e un criminal” dacă va decide să majoreze alocațiile și punctul de pensie.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Ce spune Traian Băsescu despre majorarea alocațiilor și a punctului de pensie

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a reacționat dur, miercuri, la aflarea veștii că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, intenționează să aloce fonduri pentru majoarea alocațiilor cu 50% de la 1 iulie și a punctului de pensie de la 1 septembrie, potrivit România TV.

Afirmația vine în contextul în care ministrul Finanțelor a anunțat, miercuri, că România a atras 3,3 miliarde euro de pe pieţele externe de capital la costuri atractive, iar fondurile aferente acestei tranzacţii au intrat deja în conturile Trezoreriei pe data de 26 mai.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cîțu a transmis că la aceste sume, se pot adăuga prin fondul de redresare economică Next Generation EU, adoptat de Comisia Europeană, un total de 31,206 miliarde de euro: 19,62 de miliarde sunt sub formă de granturi și 11,58 de miliarde sub formă de împrumuturi.

În aceste condiții, Traian Băsescu i-a solicitat ministrului Finanțelor să nu dispună majorarea alocațiilor cu 50% de la 1 iulie, așa cum prevede legea, și nici să crească punctul de pensie cu 40%, de la 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, „un criminal”

”E un criminal dacă le mărește!”, a spus șeful statului în cadrul unei intervenții la România TV.

”Dacă Cîțu a împrumutat 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii și la alocații, e un criminal! Omul se duce cu ei la alimentară, banii se duc. Trebuie să îi bage în investiții.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

După Ialomițianu, Cîțu e cel mai bun ministru de Finanțe din România. Bine, amândoi sunt sub Stolojan, care nu poate fi egalat.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Recomandari