Traian Băsescu: Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul! În guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească

0 54

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că imaginea României în Europa şi încrederea în ţara noastră sunt „extrem de deteriorate” şi chiar dacă PSD, ALDE şi Guvernul Dăncilă ar decide să îşi „schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat”, pe care România nu îl are la dispoziţie. El susţine că soluţia ar fi schimbarea imediată a guvernului, cu „cei mai buni oameni din politica românească”, iar executivul „să fie liber de orice influenţă din partea lui Dragnea şi a lui Vâlcov”. „Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”, spune Băsescu.

„Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul! La Bruxelles şi în toate cancelariile europene importante, atmosfera despre România, imaginea ţării şi încrederea în România sunt extrem de deteriorate. Chiar dacă PSD, ALDE şi Guvernul Dăncilă ar lua decizia să-şi schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat iar ţara nu mai are acest timp la dispoziţie. Înţelegeţi că ţara a deraiat datorită guvernării”, scrie Traian Băsescu pe Facebook, miercuri seară.

El susţine că soluţia politică este schimbarea imediată a guvernului, „fie el condus tot de PSD, dar cu miniştri noi, buni cunoscători ai problematicii europene. În guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească, iar guvernul ar trebui să fie liber de orice influenţă din partea lui Dragnea şi a lui Vâlcov, consideră Băsescu.

„Instalarea unui nou guvern la Bucureşti ar relansa speranţa partenerilor că România va reveni pe traictoria normală. Ştiu bine care este abordarea europenilor şi înţeleg perfect că aceasta este soluţia. Vă asigur că un nou guvern poate discuta cu Comisia Europeană şi soluţiile de succes pentru preşedinţia rotativă a UE, dar şi observaţiile din raportul MCV, în timp ce Guvernul Dăncilă nu mai poate discuta nimic cu nimeni în Europa. Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”, mai scrie fostul şef al statului.

Recomandari