Tragedie în Gara de la Roman! Un chinez student la Bacău a murit într-un accident halucinat în timp ce se afla în tren! Băiatul era pasionat de România și de Eminescu

0 60

A murit în țara noastră pentru că iubea România! Cine este Yin Yuguo, chinezul student la Bacău care a murit într-un accident halucintat de tren în Gara de la Roman! Băiatul în vârstă de 16 ani era pasionat de țara noastră și de Eminescu! Uite ce le transmitea românilor pe 1 Decembrie, atunci când a fost prezent la Alba Iulia înfășurat în tricolorul României:

Yin Yuguo era student la Bacău şi a murit sâmbătă dimineaţă, după ce trenul cu care circula plecase de puţin timp din Gara Roman. Băiatul, în vârstă de 16 ani, era îndrăgostit de țara noastră, era îndrăgostit de cultură și de poeziile lui Mihai Eminescu, pe care le citea în limba chineză.

Tânărul și-a pierdut viața într-un accident cât se poate de trist și de stupid. Acesta pornise cu trenul într-o călătorie pe care dorea să o facă spre cetatea Neamțului, și la un moment dat, plecând din gara din Roman, băiatul derutat și crezând că se află la Pașcani a coborât din tren. Imprudența a fost făcută dintr-un impuls, mai ales că trenul se deplasa cu viteză mică, abia ce se urnise din gară. Din păcate, tânărul a alunecat și s-a lovit la cap de o bornă, pierzându-și viața pe loc.

Se pare că tânărul era într-o clasă pregătitoare la o universitate din Bacău, era turist şi un împătimit al excursiilor. Acesta ar fi plecat din Bacău către Roman şi ar fi schimbat trenul spre Paşcani. În Roman, acesta a fost găsit decedat la aproximativ 200 de metri de gara CFR în triajul gării CFR Roman, cu o leziune în zona capului”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Neamţ, Robert Costin, potrivit ziarului Deşteptarea.

Potrivit adevarul.ro, despre acest student a povestit și profesorul Ioan Dănilă, de la Universitatea ,,Vasile Alecsandri” la care acesta era student: „Yin Yuguo avea 16 ani. A ajuns la noi, la universitate, în toamna lui 2018, ca student la clasa pregătitoare. Avem un astfel de program pentru viitorii studenţi străini. El absolvise liceul în ţara lui şi plănuia să stea patru ani în Bacău, timp în care să înveţe limba şi să termine Facultatea de Litere. A colaborat cu Institutul Cultural Român din Beijing, iar dragostea lui pentru România a început după ce l-a citit pe Eminescu în chineză. Era singurul copil al unei familii de intelectuali: mama sa e profesoară universitară de limba şi literatura chineză, iar tatăl e profesor de cultură şi civilizaţie indiană. Visul lui Yuguo era să înveţe limba română şi să traducă literatură românească în limba chineză. Acum două săptămâni, pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, a mers, fără să-l fi trimis cineva, să recite din Eminescu, în chineză, la o manifestare culturală de la Galeria Alfa, din Bacău. Era un aventurier, lua trenul să viziteze case memoriale de scriitori, muzee, încerca să înţeleagă ţara în care ajunsese. Era o excepţie, am avut mulţi studenţi străini, dar niciunul atât de pasionat de cultura românească“.

Adolescentul chinez a ajuns în România, după ce a citit operele lui Mihai Eminescu în chineză. „Era fascinat de Eminescu! (…)Yin Yuguo avea 16 ani. A ajuns la noi, la universitate, în toamna lui 2018, ca student la clasa pregătitoare. Avem un astfel de program pentru viitorii studenți străini. El absolvise liceul în țara lui și plănuia să stea patru ani în Bacău, timp în care să învețe limba și să termine Facultatea de Litere. A colaborat cu Institutul Cultural Român din Beijing, iar dragostea lui pentru România a început după ce l-a citit pe Eminescu în chineză”, a declarat Ioan Dănilă, profesor la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, pentru Recorder. Yuguo visa să învețe limba română pentru a putea traduce operele literaturii românești în chineză. „Era singurul copil al unei familii de intelectuali: mama sa e profesoară universitară de limba și literatura chineză, iar tatăl e profesor de cultură și civilizație indiană. Visul lui Yuguo era să învețe limba română și să traducă literatură românească în limba chineză. Acum două săptămâni, pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, a mers, fără să-l fi trimis cineva, să recite din Eminescu, în chineză, la o manifestare culturală de la Galeria Alfa, din Bacău. Era un aventurier, lua trenul să viziteze case memoriale de scriitori, muzee, încerca să înțeleagă țara în care ajunsese. Era o excepție, am avut mulți studenți străini, dar niciunul atât de pasionat de cultura românească”, a precizat profesorul Dănilă, conform sursei citate.

Un alt gest de iubire și respect pentru țara noastră, l-a manifestat pe 1 decembrie 2018, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, atunci când, Yuguo a luat trenul personal din Bacău spre Alba Iulia, pentru că a vrut neapărat să fie prezent la festivități. Băiatul a tras toate privirile, după ce a apărut înfășurat în tricolorul românesc, conform libertatea.ro.

Vezi imagini video cu Yuguo, de 1 Decembrie, atunci când publicația online Recorder i-a luat un scurt interviu:

Recomandari