„Toleranța” maghiară în Harghita: Gheorghieni scris doar în limba maghiară și cea… „secuiască”

0 65

Intrarea în municipiul Gheorgheni din județul Harghita este marcată printr-o construcție din lemn, amplasată în urmă cu câțiva ani. Din păcate, numele localității apare inscripționat doar în limba maghiară și limba „secuiască”, ne informează Dan Tanasă.

Un cititor al blogului mi-a semnalat modul în care autoritățile locale din municipiul Gheorgheni au decis să inscripționeze denumirea localității la intrarea în localitate dinspre Lacul Roșu.

În imagine se poate vedea o construcție de lemn pe care este amplasată denumirea localității în limbile maghiară și „secuiască”, denumirea în limba oficială de stat lipsind. Cel mai probabil, autorul „operei” este fostul primar din Gheorgheni, ultra-șovinul și extremistul Mezei Janos, membru al Partidului Civic Maghiar. Cel mai probabil la intrarea în localitate se găsește și indicatorul obligatoriu ce trebuie amplasat pe drumurile publice.

Și acesta este un alt exemplu al „calvarului” pe care îl trăiește comunitatea maghiară din România și al șovinismului fără limite care îi caracterizează pe majoritatea liderilor acestei comunități etnice din România.

Sursa: Dan Tanasă

Recomandari