Toader inca o dovada de lașitate si slugărnicie. Miercuri il da afara pe Augustin Lazar dupa care fuge in concediu

0 47

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va anunta miercuri, la ora 18.00, rezultatul evaluarii in cazul procurorului general Tudorel Toader. Imediat dupa aceea, Toader va intra in concediu pentru doua zile, sperand astfel sa scape de explicatii suplimentare.

Cel mai probabil, la fel ca in cazul Kovesi, Toader va cere revocarea lui Lazar si il va forta pe presedintele Iohannis sa accepte demiterea. Toader a anuntat deja ca joi si vineri va fi concediu.

Antena 3 a mentionat deja, difuzand stirea pe aceasta tema, ca Augustin Lazar este vinovat direct de „abuzurile” de la DNA intrucat este cel care superviza activitatea procurorilor anticoruptie.

Decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazar nu a venit din senin, a declarat, la finalul lunii august, ministrul Justitiei Tudorel Toader, adaugand ca a observat o indepartare progresiva a activitatii Ministerului Public de rolul sau constitutional. El a precizat ca va prezenta rezultatul evaluarii in maxim 30 de zile.

”Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a venit nici din senin, nici circumstantial. Am observat de-a lungul timpului si dvs cum Ministerul Public s-a indepartat treptat, treptat de la rolul constitutional. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor omului. Criteriile (de evaluare-n. red) sunt cele din lege, in maxim 30 de zile voi prezenta rezultatul. Nu spun acum ca va fi pozitiv sau negativ. Voi face o radiografie si voi trage o concluzie”, a declarat Toader.

Toader a adaugat: ”Am spus ca vine o vreme cand fiecare este evaluat, nu fac decat sa pun in aplicare ce spuneam atunci”.

Recomandari