Terasele din Germania au găsit o metodă inedită de a proteja clienții: pălării speciale de „distanțare socială”

63

Terasele din Germania au impus anumite reguli inedite pentru a păstra distanța între clienți. Astfel, clienții primesc pălării speciale care îi țin la distanță de restul oamenilor.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Pălării speciale pentru clienții unei terase din Germania

Cu toate că nemții au trecut de 174.000 de cazuri înregistrate și au aproape 8.000 de decese provocate de noul coronavirus, terasele și restaurantele au fost redeschise.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Germania pare cea mai curajoasă țară din Europa, în condițiile în care Merkel a decis să redeschidă terasele și restaurantele, dar și campionatul de fotbal.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Mai mult, germanii au dotat toate terasele cu un buton de urgență care ar putea fi apăsat atunci când în localitate există o creștere alarmantă a numărului de noi infectări.

De exemplu, în districtele Greiz (Turingia), Coesfeld (Renania) și Steinburg (Schleswig-Holstein) mecanismul de urgență a fost acționat și terasele au fost închise, în alte regiuni clienții se relaxează la terase, respectând un set clar de reguli.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

O astfel de regulă inedită a fost remarcată de jurnaliștii din orașul Schwerin, unde cafeneaua Cafe Rothe împarte clienților pălării din bureți care îi fac pe oameni să păstreze o distanță regulamentară, conform Mediafax.

Totodată, majoritatea spațiilor comerciale cu o suprafață de până 800 de metri au primit permisiunea de a se redeschide.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

150.000 de oameni s-au vindecat în Germania

Germania a înregistrat până în preznt 174.975 de cazuri, la o populație de aproape 84 de miloane de locuitori. În total au murit 7.928 de oameni, însă germanii iau în considerare doar cazurile de deces unde pacientul a avut grave probleme pulmonare, spre deosebire de restul țărilor care numără orice persoană decedată, indiferent de problema medicală, atât timp cât avea Covid-19.

De asemenea, în Germania s-au vindecat 151.700 de oameni și mai există 15.347 de cazuri active. În condițiile în care în Germania există peste 30.000 de paturi de spital, situația e departe de a fi critică. Nemții au testat aproximativ 3.2 milioane de oameni, efectuând mai multe teste decât Italia și Spania.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari