Teodorovici: Dacă întrebi un om pe stradă de ce protestează nu ştie să spună de ce

0 55

De doi ani de zile, mai exact de la adoptarea OUG 13, în România au loc proteste pro-Justiţie şi anti-PSD, proteste ce s-au amplificat în ultima perioadă, odată cu adoptarea OUG 7. Vorbind ieri despre proteste la Antena 3, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a susţinut că acestea sunt inutile şi că protestatarii nici nu ştiu de ce ies în stradă.

„Tot sper la un dialog normal între preşedinte şi Guvern, între preşedinte şi Parlament, între cei trei actori, restul societăţii. Eu am avut o discuţie la birou cu anumite entităţi publice care efectiv se plâng de slăbirea statului. Deci statul nostru se slăbeşte pe zi ce trece. Cu această abordare profesională, dorinţă de a distruge statul în sine, dorinţa de a distruge România. Protestele inutile. Dacă întrebi un om pe stradă de ce protestează. „Spune-mi şi mie de ce protestezi?”. Nu ştie să spună de ce. Am avut eu o discuţie de genul acesta cu cineva din maşină care mi-a spus „domnule, daţi foc la ţară”. „Am înţeles, bun. Dă-mi şi mie un argument”. „Ah nu, domnule, lăsaţi”. Ce chestiune e aceasta? Arunci un cuvânt, dar fără să explici”, a afirmat Eugen Teodorovici, miercuri, la Antena 3.

Reamintim că de-a lungul celor mai bine de doi ani de la adoptarea OUG 13, protestatarii au precizat în repetate rânduri că-şi doresc încetarea asaltului politicienilor la putere asupra justiţiei, au cerut demisia celor aflaţi la guvernare solicitând ca în locul lor să vină oameni corecţi, buni profesionişti şi patrioţi. În ceea ce priveşte noul avânt luat de proteste, cetăţenii care ies în stradă au explicat în interviurile acordate presei că văd în OUG 7 prin care s-au modificat legile Justiţiei o nouă dovadă că politicul vrea să-şi aservească magistraţii şi că dialogul interinstituţional este ignorat.

Recomandari