Teodor Baconschi: „Le datorăm românilor din diaspora destule: că nu au îngroșat șomajul intern, că și-au ajutat familiile continuu, că au avut curaj și demnitate

0 62

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, spune direct și clar ce înseamnă Diaspora românească.

Teodor Baconschi: „Ce tot îi dau unii cu diasporeni și nediasporeni? Ai cetățenia română, vorbești românește? Ești român, oriunde te-ai stabili. Doar nu mai trăim în cursa de șoareci numită comunism!

Le datorăm românilor din diaspora destule: că nu au îngroșat șomajul intern, că și-au ajutat familiile continuu, că au avut curaj și demnitate (cât să ne dea și nouă), că și-au păstrat limba și credința printre străini, că au transmis în țară idei și practici occidentale, apropiindu-ne de civilizație…

Și ei și noi facem parte din corpul politic al aceleiași națiuni”.

Daniel Hulub, pe grupul de Facebook Diaspora Europeana:  Asa cersesc eu cate 12 ore pe zi la o fabrica de mobila in Cehia.Multumim stimati parlamentari!Mergem in tara noastra doar in vacanta…mai nou,nici in vacanta nu prea mai putem.

 

Andreea Georgiana Sirbu Si noi, de un an jumate, in Belgia! Sotul “hot”, iara eu “curva”… avem un service auto unde muncim amandoi!

 

PavelOana Peia fur mobilă de la un depozit din Italia şi o car în spate pe scările blocului ,pe uliţe , pe dealuri şi după ce îmi rup în două spatele mă îngenunchiez şi o montez fac asta de 6 ani şi aproximativ 8 ore pe zi !

 

Recomandari