Teodor Baconschi: Iată ce scrie o persoană care avea 18 ani în 89, trăiește de 20 de ani prin UK și Irlanda și regretă de mama focului… comunismul

Nu ai cum să-i convingi pe adoratorii lui Ceaușescu de faptul că acum se trăiește mult mai bine ca în socialism. Ei își vor aminti tot timpul de faptul că statul le dădea. Ceva. Nu conta demnitatea umană, conta să primești ceva gratis.

La fel ca in tarile vecine, in anul 1989, majoritatea populației din România nu era mulțumita de regimul comunist. Politica economica si de dezvoltare a lui Ceaușescu (inclusiv proiecte de construcții grandomane si un regim de austeritate menit sa permită României sa-si plătească întreaga datorie externa) era considerata responsabila pentru penuria extinsa din tara. In paralel cu creșterea dificultăților economice, politia secreta, Securitatea, era omniprezenta, făcând din România un stat polițienesc, potrivit ziare.com.

Teodor Baconschi: Iată ce scrie o persoană care avea 18 ani în 89, trăiește de 20 de ani prin UK și Irlanda și regretă de mama focului… comunismul: ”Eu am trăit in comunism…mama si copiii erau ocrotiți de lege. Școlile aveau medici, asistente, dentiști care se ocupau cu grija de sănătatea copiilor … băiatul meu s-a născut in Irlanda si a studiat aici toate școlile in care a învățat vechi, cu bănci vechi de sute de ani, pe timpul comunismului daca aveai o munca aveai o …” 1

Teodor Baconschi a scris pe Facebook: „Iată ce scrie o persoană care avea 18 ani în 89, trăiește de 20 de ani prin UK și Irlanda și regretă de mama focului… comunismul:

”Eu am trăit in comunism…mama si copiii erau ocrotiți de lege. Școlile aveau medici, asistente, dentiști care se ocupau cu grija de sănătatea copiilor, sălile de clasa mari echipate cu cele necesare, băiatul meu s-a născut in Irlanda si a studiat aici toate școlile in care a învățat vechi, cu bănci vechi de sute de ani, pe timpul comunismului daca aveai o munca aveai o casa, mergeai la mare vara si la munte iarna, șoselele erau șosele, spitalele -spitale, daca murea cineva in spital lucru rar pe atunci medicul respectiv făcea pușcărie daca era vinovat, ceea ce eu imi amintesc de pe vremea comunismului România era înfloritoare toți aveam o viata normala,o dacie,o casa, vacante ….din 86-89 lucrurile s-au înrăutățit dar romanii s-au descurcat si atunci.”

Din păcate, poate lăsa UK doar în favoarea României actuale… În comunismul propriu-zis nu se mai poate întoarce, biata de ea. Torționarul Franț Țandără, ăla care „scurta” în 50 „intelectualii cu studii la Paris”, poate fi fericit: crimele lui au născut pasiuni eterne, chiar și la cineva cu 9 ani mai tânăr decât mine, ieșit în stradă la 21 decembrie 89…”

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More