The Telegraph : Bucurestiul nu este Paris, insa cu siguranta merita vizitat.Iata motivele…

0 33

Campionatul European de Fotbal a debutat vineri cu un meci intre Franta si Romania, iar asta i-a facut pe unii sa se intrebe ce ar avea de oferit Capitala noastra din punct de vedere turistic.

Bucurestiul nu este Paris, insa cu siguranta merita vizitat, scriu jurnalistii de la The Telegraph, care au facut o lista cu motive pentru care turistii straini ar trebui sa vina in Romania,potrivit ziare.com.

Cu o lira poti face multe – Ziaristii le spun britanicilor ca Romania, desi a aderat la UE in 2007, nu a intrat inca si in zona euro, asa ca va trebui sa isi schimbe lirele sterline in lei. Vizitatorii vor fi mirati cand vor vedea ca o lira valoreaza 5,7 lei si ca se pot distra in tara noastra un weekend intreg cu mai putin de 100 de lire.

loading…

Bautura este incredibil de ieftina – „Doar pretul berii va va face sa vreti sa plecati din Londra definitiv”, le mai spun jurnalistii potentialilor vizitatori englezi, carora le recomanda sa incerce si tuica.

Aici se gaseste cea mai grea cladire din lume – Este vorba despre Palatul Parlamentului sau Casa Poporului, a doua cea mai mare cladire din lume dupa Pentagon, dar care inca nu a fost intrecuta in greutate, noteaza The Telegraph.

Cel mai derutant monument pe care-l veti vedea vreodata – Este greu de ratat Memorialul Renasterii din Piata Revolutiei sau, cum ii mai spun bucurestenii, „cartoful pe bat”.

O dezordine arhitecturala placuta – Cunoscut candva drept „Micul Paris”, Bucurestiul este acum un amestec intre blocuri comuniste si cladiri istorice construite in stil frantuzesc.

Are propriul Arc de Triumf – Cine are nevoie de Paris? Bucurestiul are un Arc de Triumf propriu.

Garile sunt ca pe vremuri – Daca mergi cu trenul de la Bucuresti la Brasov, te vei simti ca si cum ai calatori in timp, spun jurnalistii britanici.

Recomandari