Țeapă pe față! Legume de PROASTĂ calitate, vândute la SUPRAPREȚ în piețele din ROMÂNIA

0 45

Legumele proaspete şi aspectuoase de pe tarabe, despre care pieţarii ne spun că ar fi româneşti, sunt de fapt… doar iluzii deşarte. Cartofii şi roşiile pe care le cumpărăm din piaţa sunt in realitate legume furajere, ne avertizează specialiştii din agricultură, arată B1 TV.

Doar 40% din legumele vândute în România sunt româneşti, restul reprezinta produse de import. Sunt de cele mai multe ori legume de cea mai proastă calitate, mai precis legume furajere, susţin specialiştii din agricultură. Astfel, dacă în Austria tona de cartof furajer costă 30 de euro, aceeaşi marfă ajunge să fie vândută în România la nivel de „calitate extra”, cu 1,5 lei kilogramul, adică aproape 330 de euro pe tonă.

Așadar, se aduce un beneficiu de 300 de euro pe tonă, scos din buzunarul consumatorului român.

Mai mult, legumele care apar pe tarabe seamănă foarte mult între ele ca mărime, formă şi culoare, iar comercianţii le recomandă drept româneşti. Însă nici una nu are etichetare standard privind provenienţa şi nivelul de calitate. În fapt, ele sunt de import, sunt de proastă calitate şi vin în cantități mari,fără să le fie recunoscută provenienţa.

Recomandari