Tatăl Adinei Florea, vechi consilier judeţean PSD: „Dacă ajunge la DNA, fiică-mea face ordine acolo în nici trei luni“

0 47

Dumitru Florea, consilier judeţean PSD, este tatăl Adinei Florea, procurorul constănţean propus de ministrul Tudorel Toader la şefia DNA. Aflat la al şaselea mandat, consilierul judeţean Florea este sigur că fiica lui va face ordine în Anticorupţie în mai puţin de trei luni.
Consilierul judeţean PSD Dumitru Florea, tatăl Adinei Florea, este inginer agronom de profesie, dar a intrat în politică alături de sociali-democraţi încă din anii ’90. Florea se află acum la al şaselea mandat în Consiliul Judeţean Constanţa şi probabil va candida pentru a şaptea oară, dacă preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, este de acord.

„Am fost cu ei de la început, e nevoie în partid de oameni de încredere, nu de figuri din astea care numai măcăne, de care lumea e sătulă. Eu n-am schimbat partidul, am fost acolo şi la greu, şi la bine. Opinia mea a fost opinia mea, nu m-am amestecat cu găştile, ştiţi dvs… Mi-am văzut strict de treaba mea“, a declarat Dumitru Florea pentru „Adevărul“.

El era extrem de fericit că fiica sa este nominalizată pentru şefia DNA: „Abia aştept să ajung acasă să o văd, sper să nu fi plecat încă la Bucureşti. O să-i spun că sunt bucuros şi mândru de ea. Mai multe nu e nevoie, ştie ea.“

Consilierul judeţean spune că încă mai e de trecut un hop, la Bucureşti. „Ştiu că are emoţii, va apărea în faţa lui Iohannis, despre care nu ştim ce gândeşte. Este un mare ‘dacă’. Dar ‘dacă’ va fi numită, o să vedeţi ce treabă face fata mea acolo! În nici trei luni o să facă ordine, că sunt probleme în DNA“, a mai spus Dumitru Florea.

Adina Florea este singurul copil la părinţi şi a fost crescută de bunica maternă, la Târgu Ocna. Acolo a făcut şcoala şi liceul, apoi a dat la Drept, în Bucureşti, unde a intrat din a doua încercare. „Când m-am dus să văd rezultatele, am început de jos, aveam emoţii, ea nici nu voia să le vadă. Şi când colo… ea era pe loc fruntaş. Este foarte muncitoare şi corectă. Seamănă cu mine total“, afirmă tatăl.

Florea spune că şi-a amestecat niciodată fiica în treburile de partid, dar este sigur că ea se descurcă în orice împrejurare. „Au încercat unii să mă certe… A fost unul care a reclamat-o, ea a zis: ‘Bine, dom’le, dacă sunt vinovată, o să plătesc. Dar până atunci demonstrează că nu eşti vinovat’‘. Ea a făcut dosare pe dreptate. Este pe linia asta dreaptă de viaţă, de mică. Nu a vrut să facă altceva decât Drept. Iar funcţia, dacă o faci cum trebuie, nu ai de ce să te temi. Eu de fata mea sunt sigur, că ştiu ce poate. Nu am emoţii, că am învăţat-o cum se pune problema, cum se fac toate treburile. Dacă trece şi de hopul ăsta cu numirea, Adina va face treabă. N-are cum să nu fie bine“.

Recomandari