Tăriceanu respinge acordul național propus de președintele Iohannis pe justiție: Este o deturnare a sensului referendumului. Vrea ca PSD și ALDE să îl susțină la prezidențialeTăriceanu respinge acordul național propus de președintele Iohannis pe justiție: Este o deturnare a sensului referendumului. Vrea ca PSD și ALDE să îl susțină la prezidențiale

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat miercuri că respinge acordul național propus de președintele Klaus Iohannis tuturor partidelor parlamentare pentru anularea tuturor modificărilor intens criticate aduse legislație din justiție.

Tăriceanu a spus că pactul propus de șeful statului este o deturnare a sensului referendumului.

”La consultări, președintele nu a făcut nici cea mai mică mențiune referitor la acest subiect. Președintele nu face decât să deturneze sensul referendumului. A fost vorba de justiție și în niciun caz despre orientarea proeuropeană a României, pe care nu cred că a pus-o cineva în discuție. Este o deturnare a sensului referendumului. Ar fi fost normal să ne aducă la cunoștință un asemenea pact. După cinci ani în care nu a făcut decât să semene dezbinare, prin acest pact vrea să aibă un instrument pentru a fi reales președinte. Ne face, practic, o propunere celor din PSd și ALDE să îl susținem pentru al doilea mandat”, a spus Călin Popescu Tăriceanu într-o declarație de presă la Parlament.

”Miroase ca o capcană sau o jucărie prin care președintele să-și mai adauge o șansă în plus pentru un nou mandat”, a adăugat el. Tăriceanu într-o declarație de presă.

Tăriceanu a vorbit despre abuzuri, ilegalități și protocoale ilegale în justiție.

Reamintim că președintele Iohannis a propus miercuri un acord național prin care toate partidele parlamentare să își ia angajamentul de a anula modificările nocive aduse de PSD, ALDE și UDMR legislației din justiție.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More