Tăriceanu: PSD-ul îşi poate permite să mă şantajeze pe mine? Eu cred că nu!

0 43

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a negat, joi seară, la Digi24, că amânarea votului în privinţa imunităţii sale ar fi o manevră politică a PSD pentru a-l şantaja.

„Cred că astea sunt aşa, pastile de presă. PSD-ul îşi poate permite să mă şantajeze pe mine? Eu cred că nu! Pentru că, dacă e vorba de şantaj, vă puneţi întrebarea: coaliţia asta cum stă în picioare? ALDE are vreun rol în această coaliţie? Dacă vorbim strict din punct de vedere politic şi matematic. ALDE şantajează cumva coaliţia sau pe partenerii noştri? Nu!”, a declarat Tăriceanu.

Reamintim că, după mai bine de 5 luni de tergiversări, Comisia juridică din Senat a amânat din nou, marţi, o decizie în cazul cererii DNA de ridicare a imunităţii liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de corupţie. A fost a şasea amânare consecutivă.

Opoziţia a denunţat în termeni vehemenţi „manevrele” senatorilor PSD-ALDE în cazul Tăriceanu şi a cerut Puterii să-l lase pe şeful ALDE să poată „răspunde, ca orice cetăţean, acuzaţiilor de corupţie care i se aduc”.

Tăriceanu a fost audiat în toamnă de către senatorii din Comisia Juridică, dar PSD-ALDE a amânat în repetate rânduri emiterea unui raport, motivând că trebuie să studieze toate documentele din dosar.

Merită menţionat că raportul Comisiei Juridice este consultativ, plenul fiind suveran în luarea unei decizii.

Recomandari