Tariceanu ii acuza pe magistratii care protesteaza: „Au alta agenda politica”

0 49

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, referindu-se la protestele magistratilor, ca sunt anumiti magistrati foarte vocali care, de fapt, au o alta agenda politica.

„Sunt cateva masuri in ordonanta care pe unii dintre magistrati ii nemultumesc. Sa vedem de ce-i nemultumesc. E foarte interesant de vazut. A existat o practica extinsa a delegarii procurorilor in functiile de conducere. (…) Pe unii dintre ei i-au facut si vulnerabili, si dependenti de acele posturi.

Este motivul pentru care intalnim atatea abuzuri grave comise de procurori care nu aveau pregatirea necesara, dar probabil aveau mult drag de a-si mentine posturile si probabil altii ii foloseau ca unelte in ceea ce s-a numit justitia prin binomul SRI-DNA.

Eu cred ca trebuie sa intram in normalitate si iata unul dintre exemplele care dovedesc ca ordonanta face ordine in aceasta privinta si cred ca e foarte bine”, sustine Tariceanu.

El a spus ca, daca sunt alte chestiuni controversate, magistratii pot sa discute cu ministrul Justitiei.

„Daca nu mai e calea dialogului, ce urmeaza, razboiul? Ar trebui sa se gandeasca ca aceasta este singura cale de rezolvare a problemelor. Trebuie sa discute in primul cu CSM, cu ministrul”, a subliniat liderul ALDE.

Presedintele Senatului a sustinut ca „sunt anumiti magistrati foarte vocali care, de fapt, au o alta agenda politica”.

„Sesizez din partea unora, putini din fericire, ideea ca legile ar trebui sa fie facute practic tot de magistrati. Exista un principiu clar si sanatos al separarii puterilor in stat. Legile le face Parlamentul”, a adaugat Tariceanu.

Recomandari