Tăriceanu, despre Kovesi: O vreţi? Luaţi-o! Să vă nenorocească şi vouă Justiţia

0 51

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat, într-un interviu acordat Mediafax, la valul de susţinere de care beneficiază Laura Codruţa Kovesi – candidat la şefia Parchetului European – din partea liderilor UE.

„Aproape că aş fi tentat să le zic: o vreţi? Luaţi-o! Să vă nenorocească şi vouă Justiţia aşa cum a făcut-o în România. Dar îmi pasă de UE şi cred că merită mai bine! Dacă vor un procuror dintr-o ţară estică sau din România, sunt zeci, sute de procurori cinstiţi, morali, oneşti şi mai bine pregătiţi! Să se uite la ei şi nu la produse de marketing ale serviciilor de informaţii!”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE susţine că nu e nimic în neregulă cu Uniunea Europeană, ci cu „conducătorii ei vremelnici” care s-au îndepărtat de viziunea părinţilor fondatori ai Uniunii şi „au devenit orbi la abuzurile cozilor lor de topor din ţările estice.”

„Am tot auzit în aceşti ani că modul abuziv în care s-a comportat Justiţia s-a întâmplat cu ştirea şi chiar încurajarea unor oficiali europeni. Mult timp nu am crezut asta dar comportamentul oficialilor europeni mă face să dau crezare acestor zvonuri”, a precizat Tăriceanu.

Interviul integral aici.

Recomandari