Tăriceanu anunţă NENOROCIREA: Dăncilă şi Tudorel „pregătesc ordonanţa”. UE, SUA, NATO? Nu contează!

0 57

Liderul ALDE şi preşedintele Senatului anunţă dezastrul pe care el şi partenerul său Liviu Dragnea îl pregătesc pentru România.

În ciuda tuturor semnalelor lumii occidentale, fie că vin de peste Ocean (SUA i-au retras viza lui Liviu Dragnea) sau din Europa, cei care se află azi la putere în România au întors spatele lumii civilizate.

Pretextul? „Amestecul în treburile interne”. Exact ce spunea şi Ceauşescu. Să fie lăsaţi să distrugă justiţia, ca să scape de răspundere penală, chiar dacă preţul este distrugerea relaţiilor României cu lumea occidentală.

Întrebat ce se întâmplă cu ordonanţele care desfiinţează practic justiţia în cazul politicienilor corupţi, Tăriceanu a confirmat în această seară că ele sunt „pe vine”:

„Vă spun ce ştiu, că doamna Dăncila şi domnul Tudorel Toader pregătesc într-adevăr o ordonanţă care să includă acele prevederi din Codul Penal pe care CCR le-a declarat neconstituţionale. Acestea sunt lucrurile pe care ştiu că le pregăteşte”, a declarat Tăriceanu, în această seară, la Antena 3.

Vedeţi scuza? Celebra explicaţie cu „punerea în acord a deciziilor CCR cu legislaţia penală”. Este pretextul pe care îl folosesc pentru a mutila Codurile penale în sens anti-justiţie şi pentru a schimba legislaţia în domeniu în scopul uciderii unor cazuri precum Dragnea, Tăriceanu, Ghiţă, Mazăre&co..

Evident, Europa nu poate accepta aşa ceva. Şi nimeni altcineva în afară de Rusia sau Turcia, dar România e încă în UE, nu în Uniunea Euro-Asiatică unde politicienii au imunitate pentru corupţie.

UE pregăteşte reacţia
Mai mulți magistrați români s-au întâlnit, joi, la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, inclusiv cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Procurorii şi judecătorii sunt reprezentanți ai Asociației „Forumul Judecătorilor din România”, ai Asociației „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și ai Asociației „Inițiativa pentru Justiție”,

Tot joi, magistrații români, alături de colegii lor din Belgia, au organizat un protest în fața Palatului de Justiție din Bruxelles.Magistrații au purtat banderole albe și au avut pancarte cu mesaje scrise în limba engleză și franceză.

„Dacă nu vor respecta ceea ce s-a convenit, în sensul neemiterii ordonanțelor de urgență, nu va mai exista un nou avertisment și Comisia va acționa imediat în consecință, folosind toate instrumentele pe care le are la dispoziție”, a spus Frans Timmermans, potrivit procurorului Bogdan Pîrlog, co-președinte al Asociației Inițiativa pentru Justiţie.

Recomandari