Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, după şedinţa conducerii partidului, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre continuarea guvernării, căci este nevoie de continuitate şi stabilitate.

Tăriceanu a mai susţinut că oricum nu există alternativă pentru că Opoziţia nu ar avea capacitatea de a prelua guvernarea şi a precizat că a discutat cu premierul Dăncilă să analizeze o eventuală remaniere sau restructurare guvernamentală.

”Am hotărât o anumită recalibrare a relaţiei cu PSD pentru ca viitorul coaliţiei să fie asigurat. Este nevoie de continuitate şi stabilitate. Nu credem că există o alternativă rezonabilă la actuala coaliţie, de altfel unul dintre partidele opoziţie chiar a declarat că nu vrea la guvernare, nu au capacitatea de a-şi asuma guvernarea. Am consultat-o şi pe doamna prim-ministru şi ei au acelaşi punct de vedere. Vom continua guvernarea”, a declarat Tăriceanu, potrivit Hotnews.

Citeste si:

Liderul ALDE a precizat însă că programul de guvernare trebuie reevaluat şi să se ţină cont de mesajele transmise de societate la alegerile de duminică.

„Trebuie să reevaluăm programul de guvernare. Chiar dacă referendumul a fost unul consultativ, îi propun dnei prim-ministru să renunţe definitiv la ideea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei. Dorim rediscutarea OUG 114, să abandonăm toate măsurile percepute negativ, dorim să rediscutăm modul în care a fost gândit Fondul Suveran de Investiţii”, a adăugat Tăriceanu.

Reamintim în context, apropo de discuţia purtată de Tăriceanu cu Dăncilă, că Opoziţia a susţinut că astăzi ALDE a făcut un troc cu PSD înainte de votul pentru şefia Camerei Deputaţilor – sprijinirea lui Ciolacu contra votului PSD împotriva ridicării imunităţii lui Tăriceanu, a cărui anchetare este dorită de DNA. De altfel, azi în Comisia Juridică s-a dat vot în mod cu totul surprinzător pe cererea DNA, după luni de tergiversări. Practic, lui Tăriceanu i s-ar fi arătat pisica, pentru a nu crâcni în faţa PSD.