Tăriceanu, acuzații grave la adresa lui Iohannis şi a PNL: ”Știau de situația coronavirusului, dar au preferat să țină totul sub tăcere”

71

Călin Popescu Tăriceanu face o serie de acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis şi a PNL. Fostul premier spune că, deși au știut de pericolul COVID-19, autoritățile din fruntea statului, președintele și Guvernului, au avut alte lucruri pe agendă.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Tăriceanu, acuzații grave la adresa lui Iohannis şi a PNL: ”Știau de situația coronavirusului, dar au preferat să țină totul sub tăcere”

În cursul zilei de marți, 2 iunie, liderul ALDE a prezentat un răspuns oficial primit de la Ministerul Afacerilor Externe, în care se arată că autorităţile din România au fost avertizate cu privire la pericolul coronavirusului şi situaţia din China încă din luna ianuarie.

Cu toate acestea, spune Tăriceanu, timp de încă două luni, preşedintele Iohannis şi liderii PNL au susţinut ideea alegerilor anticipate.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Ei știau! Mi s-a confirmat ceea ce spuneam încă din perioada stării de urgență, și anume că dl Iohannis și Guvernul Său au știut ce se întâmplă în China și în alte țări, dar au preferat să țină totul sub tăcere până când CCR le-a retezat avântul cu alegerile anticipate! Iar atunci când planul anticipatelor le-a fost anulat, au schimbat macazul și au trecut în starea de urgență cu măsurile pe care le știm.

Am primit confirmarea acestor lucruri chiar zilele trecute în răspunsul primit de la Ministerul de Externe la întrebarea pe care le-am adresat-o și în care ceream detalii cu privire la informațiile pe care Ministerul le-a furnizat autorităților statului român cu privire la coronavirus.”, scrie Tăriceanu pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

Tăriceanu:”Din data de 25 ianuarie, Ambasada României la Beijing a trimis actualizări legate de COVID-19”

Fostul premier al României și președinte al Senatului susţine că a primit confirmarea acestor lucruri chiar zilele trecute într-un răspuns primit de la Ministerul de Externe la o cerere pe care a făcut-o în scris cu privire la informaţiile pe care Ministerul le-a furnizat autorităţilor statului român cu privire la coronavirus.

”Astfel, în răspunsul primit, ministerul spune că primul semnal către autorități a fost transmis chiar de către Ambasada României la Beijing încă de pe data de 6 ianuarie 2020! Exact, 6 ianuarie!

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

După aceea, această informare a fost urmată de o notă de informare către autoritățile române la data de 23 ianuarie. Iar acum vine partea interesantă: din data de 25 ianuarie, Ambasada României la Beijing a trimis actualizări zilnice privind evoluțiile de COVID-19. ZILNIC!

Așadar, ai noștri conducători știau de situația coronavirusului, dar ei erau mai preocupați de alegerile anticipate!”, mai adaugă Tăriceanu pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari