Tariceanu 4% pune piciorul in prag. Desfiinteaza 37 de organizatii ALDE dupa esecul din alegeri

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, la finalul şedinţei conducerii partidului, că un număr de 37 de organizaţii ALDE au fost dizolvate, iar unii preşedinţi de filiale judeţene urmează a fi schimbaţi, demers ce vine după rezultatul slab obţinut la alegerile europarlamentare.

„Cea mai importantă decizie pe care am luat-o, şi pe care doresc să v-o comunic, este cea referitoare la conducerile filialelor care au avut slabe performanţe la alegerile pentru Parlamentul European. Toate filialele care au obţinut sub 5% au fost dizolvate – birourile teritoriale – şi li s-a dat termen de o săptămână preşedinţilor de filiale să vină cu noi propuneri. Prin urmare, cei care nu s-au implicat în campania electorală, cei care au făcut un fel de ‘non combat’, aş spune, fie că este vorba de consilieri judeţeni, de vicepreşedinţi de CJ, primari, viceprimari, consilieri locali, vor trebui să lase locul altora care sunt dispuşi să se implice în efortul pentru următoarele alegeri care urmează. Avem trei runde de alegeri foarte importante”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că decizia sa i-a vizat pe cei care „au luat prea în lejer aceste alegeri”.

„Sigur, nu există interes, o să existe mai departe oameni care să fie pe deplin conştienţi că fiecare rundă de alegeri este o miză şi că trebuie să performăm. Aşadar aceasta a fost decizia, probabil dureroasă pentru unii care au luat prea în lejer aceste alegeri. Rezultatele vorbesc de la sine, nu mai e nevoie de comentarii şi sigur că există şi posibilitatea unei comparaţii cu organizaţii care au avut rezultate, nu vorbesc peste media partidului, dar rezultate onorabile – adică au obţinut peste 10, 11, 12, 13%. Dovadă că acolo unde efortul a fost bine organizat, bine dozat, s-au putut obţine aceste rezultate”, a afirmat Tăriceanu.

Întrebat de presă câte filiale ALDE au fost dizolvate, Tăriceanu a răspuns că numărul este mare – 37.

„Ceea ce vă pot spune de pe acum este că există şanse foarte mari ca unii, inclusiv unii dintre preşedinţii de filiale judeţene, să fie schimbaţi în perioada următoare ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la aceste alegerile şi care, din păcate, se înscriu într-o serie de rezultate slabe pe care le-au obţinut şi la alegerile trecute”, a mai adăugat preşedintele ALDE.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More