Tanarul ROMÂN, genial la chimie care vrea să găsească leacul pentru cancer: „Cred că este visul oricărui cercetător“

0 21

Din toamnă, tânărul gălăţean va urma cursurile University College of London, la specializarea „Chimie medicinală”. Îşi doreşte să fie unul dintre cei care vor revoluţiona tratamentul medicamentos al maladiilor grave ce macină omenirea.

Fără niciun fel de îndoială, se poate spune că gălăţeanul Robert Cristian Râclea, la cei doar 18 ani ai săi, este un fenomen. Abonat de ani buni la podiumurile olimpiadelor naţionale şi internaţionale de chimie (a luat medalii de aur sau de argint cinci ani consecutiv), Robert a demonstrat deja că este un geniu în complicata ştiinţă faţă de care a făcut o pasiune.

În urmă cu doar câteva zeci de ore, tânărul gălăţean  (care în acest an a încheiat ca şef de promoţie prestigiosul Colegiu Naţional „Vasile Alecsandri”) a mai reuşit o performanţă de răsunet: medalia de aur (a treia de acest fel din carieră) la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, care s-a desfăşurat în perioada 23 iulie-1 august la Tbilisi (Georgia).

De altfel, întreg lotul naţional al României a reuşit o performanţă de excepţie la amintita olimpiadă, obţinând trei medalii de aur şi o medalie de argint. Medaliile de aur au fost luate de Andrei Iliescu, Robert Cristian Râclea şi Paul Haidu-Gerea, iar medalia de argint a revenit Alexandrei Dima.

A uimit şi va continua să uimească

Foştii profesori ai lui Robert Cristian Râclea spun că acesta este un fenomen şi că este greu de crezut că un talent ca al lui se va mai naşte prea curând.

De altfel, şi viitorul tânărului gălăţean pare să se anunţe ca fiind special. Din toamnă, Robert va merge la University College of London, la specializarea „Chimie medicinală”, iar apoi vrea să continue studiile aprofundate tot în Marea Britanie.

Delor lipsit de relevanţă (talentul îl recomandă), Robert îşi doreşte să fie unul dintre cei care vor revoluţiona tratamentele medicamentoase ale maladiilor grave ce macină omenirea.

„Cred că este visul oricărui cercetător din acest domeniu să creeze un medicament care să vindece cancerul. Vorbesc de un tratament eficient pentru cancer, care să nu fie la fel de complicat ca protonoterapia şi să nu aibă efecte negative. Sunt şi alte boli, cum ar fi SIDA, şi cred că m-ar satisface să găsesc un tratament bun pentru oricare dintre aceste boli“, spune tânărul.

Continuarea pe adevarul.ro

Recomandari