Surse | Pregătiri pentru ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, dar şi Inspecţia Judiciară

0 47

Liderul PSD, Liviu Dragnea, forțează schimbarea șefei Secretariatului General al Guvernului, Andreea Lambru și a mecanismului de avizare al actelor normative pentru a putea promova o eventuală OUG pe amnistie și grațiere fără să mai aștepte aprobarea ministerelor, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit acestora, Eugen Nicolicea ar urma să fie numit noul șef al SGG, însă până la această oră nu există vreun demers instituțional în acest sens. G4Media.ro arată însă că o eventuală decizie de revocare al șefei SGG ar trebui contrasemnată chiar de aceasta pentru a fi transmisă la Monitorul Oficial, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Mihai Busuioc, când acesta a refuzat să-și semneze propria demitere.

Totodată, Guvernul va discuta azi şi un proiect de Ordonanță de urgență pentru completarea articolul 67 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit ordinii de zi furnizate de executiv. Articolul 67 prevede exact modul în care sunt numiți șefii Inspecției Judiciare, în contextul în care mandatele actualilor șefi ai IJ au expirat din 1 septembrie.

Articolele complete – AICI şi AICI.

Recomandari