Surse politice: „Raed Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru toate țările UE”

Uniunea Europeană a pus la punct, în contextul gestionării crizei provocate de coronavirus, o procedură pentru achiziționarea în comun a echipamentelor medicale necesare pentru toate statele membre. Europarlamentarul USR-PLUS, Nicu Ștefănuță, susține că Raed Arafat va fi responsabilul acestor achiziții publice pentru toate țările UE. Șeful DSU nu a confirmat informația.

„România este una dintre țările care s-a oferit gazdă a rezervelor europene și atunci ea trebuie să facă achiziții publice pentru toate statele membre. Este o responsabilitate foarte mare, sper ca Raed Arafat, prin departamentul pe care îl coordonează, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, să aibă timp pentru asta asta”, a declarat pentru Libertatea Nicu Ștefănuță.
”Am stat de vorbă azi cu comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič și mi-a spus că are încredere în țara noastră. Raed Arafat trebuie să gândească un plan de achiziții și un calendar realist pentru aceste achiziții. Mingea e la noi în teren. O dată realistă pe care o folosește Comisia Europeană este 14 aprilie”, a declarat pentru Libertatea Nicu Ștefănuță.
Secretarul de stat, Raed Arafat, nu a răspuns telefonic pentru a da mai multe amănunte pe acest subiect. Toate echipamentele medicale vor fi suportate din bani europeni.

Cota României va crește de la 50 de milioane de euro, cât era inițial prevăzut. Noile calcule vor fi făcute chiar în aceste zile.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More