Alerta! Dragnea a ordonat ca motivarea CCR sa modifice din nou componenta completului. „CCR va comite un viol legislativ”

0 50

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu anunta ca Liviu Dragnea este profund nemultumit de componenta noului complet de cinci judecatori care se ocupa de dosarul lui astfel incat a dat ordin ca motivarea CCR privind formarea completurilor sa sune potrivit intereselor sale.

„Daca ne uitam la completul nou tras la sorti, s-a gandit bine: nu e cu nimic mai bun decat primul, ba unii zic ca ar fi chiar mai rau avand in vedere ca sunt acolo trei judecatori recunoscuti pentru intransigenta lor: Valentin Selaru, Alina Ilie si, mai ales, Francisca Vasile”, noteaza Dogioiu pe ziare.com.

In continuare, jurnalista afirma ca Dragnea a dat ordin ca motivarea CCR sa sune in concordanta cu interesele sale.

„Sursele mele spun ca dl Dragnea a ordonat deja ca in motivare sa fie introdusa o diferentiere intre procesele deja pe rolul completurilor de 5, unde sa se prevada tragerea la sorti doar a judecatorului netras la sorti, si procesele inregistrate de acum inainte, unde sa fie trasi la sorti toti cei 5 judecatori ai completului.

Este noaptea mintii sa ai concomitent in sectia penala 4 completuri diferite de 5 in acelasi timp: doua nou noute integral, iar 2 cu un singur membru schimbat, cu dedicatie pentru Dragnea si Tariceanu. Nici nu-ti ajung judecatorii: fiecare complet are 5 judecatori titulari si 5 supleanti. Pentru 4 iti trebuie deci 40 de judecatori. Iar sectia penala a ICCJ nu are decat 32 de judecatori. Asta fara sa mai vorbim de incompatibilitati.

In plus, daca CCR a stabilit, in intelepciunea ei, o nelegala compunere a completului de 5, ea afecteaza intreg completul de judecata, indiferent daca in discutie e participarea unui singur judecator, sau a tuturor. O nulitate absoluta nu poate fi partiala, cum nici o femeie nu poate fi partial gravida.

Ramane de vazut daca CCR va comite acest nou viol legislativ. Scopul ar fi nu doar sa obtina Dragnea completul perfect, ci si sa discrediteze complet ICCJ cu mana unsuroasa a CCR”, a explicat Ioana Ene Dogioiu.

Completul care judeca dosarul lui Liviu Dragnea mai are doar un judecator din vechea componenta, ca urmare a tragerii la sorti care a avut loc vineri la sediul ICCJ, unde s-a decis noua formula a completurilor de cinci judecatori, in baza recentei decizii a Curtii Constitutionale. Presedinta ICCJ Cristina Tarcea a afirmat ca spera ca astfel sa se incheie epopeea acestor completuri, desi are dubii ca acest lucru se va intampla.

„Sper sa se sfarseasca epopeea completelor de cinci, desi, sincera sa fiu, am dubii cu privire la acest aspect” a incheiat Cristina Tarcea.

Completul care judeca dosarul angajarilor fictive la DGASPC Teleorman, ii va avea ca membri titulari pe Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alaina Ilie. Simona Nenita este singura ramasa din vechea structura.

Recomandari