Carmen Dan a coordonat personal din propriul birou intervenţia jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei

0 72

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a coordonat personal intervenţia Jandarmeriei de la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei, precizează surse oficiale, titreaza stiripesurse.ro.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor din Piaţa Victoriei. Jandarmeria susţine că a intervenit legal, în vreme ce politicienii din opoziţie şi chiar preşedintele Iohannis au denunţat un abuz al forţelor de ordine.

Deşi se afla oficial în concediu, ministrul Carmen Dan s-a aflat vineri seară la sediul MAI, de unde a coordonat personal intervenţia jandarmilor.

Reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că prefectul este cel care a aprobat intervenţia violentă, însă acest lucru este doar parţial adevărat. Procedura prevede că deciziile sunt luate de şefii militari, iar prefectul doar aprobă măsurile propuse de aceştia.

„Să nu creadă cineva că eu duminică de duminică mă duc la minister și din umbră dau comenzi Jandarmeriei să acționeze într-un fel sau în alt fel. Sub nicio formă. Misiunile operative sunt conduse de comandantul acțiunii și să știți că intervenția în forță nu este decisă de comandantul Jandarmeriei. Este decisă de Prefect. Așa spune legea noastră și trebuie să o citim cu toții în aceeași notă. Prefectul este cel care dă dispoziție pentru o intervenție în forță a Jandarmeriei”, declara Carmen Dan, într-un interviu pentru România TV, pe 20 iulie.

Recomandari