Surse: Ana Birchall, rascoala in guvern. Refuza sa accepte secretari de stat la Justitie impusi de Partid

Surse oficiale citate de Digi24.ro anunta ca relatia PSD cu ministrul Justitiei, Ana Birchall, este extrem de rece, dupa ce aceasta si-ar fi informat colegii ca nu accepta secretari de stat din cadrul partidului. De altfel, premierul Dancila nu a semnat propunerile facute de ea pentru aceste posturi inca de acum o luna.

La sedinta CEX desfasurata miercuri la Vila Lac, premierul Dancila a cerut baronilor prezinti sa ii prezinte propuneri din PSD pentru posturile de secretar de stat de la Ministerul Justitiei, sustin surse participante la discutii.

Exista de mai multa vreme nemultumiri ale liderilor PSD legate de refuzul Anei Birchall de a promova la ministerul Justitiei oameni de partid sau propusi de partid. Birchall a respins categoric implicarea PSD in minister, sustin sursele citate, fapt care i-a atras furia colegilor.

De mentionat este ca una dintre propunerile facute de ministru pentru un post de secretar de stat este Gheorghe Muscalu, fost sef al DIICOT si fost vicepresedinte al CSM.

Schimbul de opinii contrare intre PSD si Ana Birchall pe tema activitatii si organizarii ministerului de Justitie vine pe fondul unor discutii aprinse purtate de Birchall si Dancila in urma cu o luna, din cauza Sectiei Speciale pentru investigarea magistratilor, pe care actualul ministru vrea sa o reintroduca sub control institutional.

Existenta Sectiei Speciale pentru investigarea magistratilor a redevenit una dintre mizele principale pe agenda interna a PSD, dupa ce premierul Viorica Dancila se angajase public ca partidul nu se va mai implica in treburile Justitiei.

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, este subiectul nemultumirilor colegilor din PSD mai ales din cauza opozitiei sale fata de activitatea si existenta acestei Sectii, dar, dupa ce a aparut in public informatia conform careia Viorica Dancila si-ar fi exprimat regretul ca a numit-o la Ministerul Justitiei, in cadrul intalnirii cu Procurorul General al SUA, premierul a tinut sa sublinieze in fata demnitarului american ca ea a ales-o pe Birchall pentru acest portofoliu si ca are intreg sprijinul sau pentru activitatea la minister.

Intr-o discutie informala purtata la Tulcea, premierul a recunoscut conversatiile pe tema Sectiei Speciale purtate cu ministrul Justitiei, explicand ca ea sprijina ideea unui proiect de lege in Parlament, chiar daca ar fi vorba despre desfiintarea institutiei.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More