SURPRIZA de la ANAF. Datoria unui cioban la Fisc DE DOUĂ ORI MAI MARE decât tot bugetul comunei sale

0 57

Un cioban dintr-o comună gălăţeană este cel mai mare datornic la bugetul de stat din judeţul Galaţi şi unul dintre cei mai mari datornici din ţară, el având o datorie de două ori mai mare decât bugetul comunei în care locuieşte. La nivel national, este pe locul 7 în topul restanţierilor la stat.

Ciobanul din comuna gălăţeană Ghidigeni apare într-un top al marilor datornici având de plată 11.547.199 de lei la bugetul de stat şi 852.215 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

Gălăţeanul a ajuns în fruntea statisticilor realizate de ANAF din cauza unei escrocherii. În anul 2013, ciobanul a fost convins de un consătean să deschidă o firmă pe numele său, iar după ce a semnat documentele, ciobanul de 49 de ani a devenit proprietarul unei societăţi care avea ca obiect de activitate comerţul cu animale.

Se pare că fără ştiinţa proprietarului din acte, cei care controlau activitatea firmei nu au plătit taxele şi impozitele către stat, iar datoriile au crescut foarte mult.

De asemenea, în numele ciobanului ar fi fost făcute mai multe ilegalităţi care au dus la condamnarea acestuia la închisoare.

„El nu mai este în sat, a fost dus la închisoare. Este condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare din cauza activităţilor de la firma pe care a avut-o, o firmă care comercializa animale şi în urma căreia au rămas nişte datorii foarte mari. De aceea apare el ca mare datornic la ANAF”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru.

Ciobanul a aflat despre aceste datorii uriaşe în anul 2016 atunci când a primit o înştiinţare de la ANAF.

În acelaşi fel ar fi fost păcăliţi şi alţi locuitori ai comunei gălăţene. În total sunt aproximativ 50 de persoane care au rămas cu datorii după ce firmele în care figurau ca acţionari nu au plătit taxele către stat, deşi comunitatea este una dintre cele mai sărace din judeţ, sute de persoane trăind din ajutoare sociale.

„În prezent, avem între 400 şi 500 de asistaţi social iar bugetul anual al comunei este în jur de şase milioane de lei. Practic, ciobanul a strâns datorii care sunt de două ori cât bugetul nostru. Mai sunt şi alte persoane în situaţii asemănătoare. Nu au avut datorii atât de mari dar oamenii au fost nevoiţi să le plătească. Unii le-au plătit, alţii încă plătesc lunar”, a precizat primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru.

Localnicii din comuna gălăţeană Ghidigeni în frunte cu ciobanul care a acumulat o datorie de peste 12 milioane de lei, ar putea beneficia de o amnistie fiscal, după ce oficialii guvernamentali au anunţat că iau în calcul ştergerea debitelor pentru persoanele fizice care aveau datorii la 31 decembrie 2017.

Recomandari