Suntem umiliți, niciodată n-am pățit așa ceva! Unui turist i-a fost refuzată cazarea într-un hotel din Harghita (VIDEO)

0 21

S-a întâmplat într-un hotel din stațiunea Tușnad, din județul Harghita, victima actului de umilire în public fiind un tânăr, cu handicap locomotor grav, care venise la tratament prin Casa de Pensii, informează digi24.ro.

Tânărul de 27 ani a primit bilet de cazare și tratament, prin Casa Națională de Pensii, la un hotel din stațiunea Tușnad, tatăl său, Raduly Tibor, cre îi este și însoțitor, a sunat la hotel pentru a se interesa de condițiile de cazare.

Recepționerul i-a declarat că  nu îi poate caza în condițiile în care tânărul poartă scutece. Încercând să rezolve situația la fața locului, tânărul, însoțit de părinți, au mers direct la hotelul la care obținuseră biletul de cazare și tratament.

Conducerea unității le-a explicat motivele pentru care persoanele cu handicap aflate în astfel de situații nu sunt binevenite în unitate.

„Tratamentele trebuie să se facă în centre specializate, părerea mea. Cade de pe masa de masaj, cine răspunde”, spune Ileana Colcer, directorul hotel.

„Biletele se emit pentru stațiunile și hotelurile cu care Casa Națională a încheiat contracte și, în mod normal, trebuia să beneficieze de tratament aferent afecțiunii pentru care a fost trimis acolo”, expune situația Cristina Drăgănel, director adjunct Casa Județeană de Pensii Covasna.

În cele din urmă, familia a fost cazată, dar umilinţa a rănit adânc – „suntem umiliți. Suntem umiliți, că niciodată n-am pățit așa ceva”, spune Raduly Edith, mama tânărului.

Nu sunt primele acuzații de acest fel, la adresa conducerii hotelului din Tușnad. O femeie din Brăila, părinte al unui tânăr aflat în aceeași situație, spune că a fost refuzată, din motive similare, anul trecut.

„Soţul meu a ajuns cu biletele, cu tot ce trebuie, la recepţie şi în secunda doi, doamna de la recepţie a spus „Dar ce, sunteţi cu persoană cu handicap?” Da ne folosim de scaunul rulant. În secunda aceea, a zis „Păi nu putem să vă primim, pentru că noi nu avem autorizatia de a caza persoane cu handicap”, povestește Genica Pisică.

În acest caz, femeia a dat în judecată conducerea hotelului, procesul fiind în plină desfășurare.

Recomandari