Suedia, lovitura pentru PSD. Socialiştii suedezi cer excluderea formaţiunii lui Dragnea din familia lor

0 62

Social-democraţii suedezi au cerut oficial excluderea PSD din familia europeană a Socialiştilor şi Democraţilor. Anunţul a fost făcut pentru Realitatea TV, de social-democrata Ana Maria Gomes, membră a Comisiei pentru Libertăţi Civile.

„Partidul suedez a scris deja conducerii familiei politice (a Socialiştilor şi Democraţilor – n.r.) pentru a cere ca PSD, acest PSD, cu această conducere, să fie exclus. Susţin acest lucru. Sper ca în următoarele zile să existe discuţii în grupul nostru, în familia noastră politică, pentru a putea duce la o excludere clară înainte de alegeri. Nu se poate să mergem la urne şi să fim în aceeaşi mocirlă ca PPE în cazul lui (Viktor – n.r.) Orban”, a declarat Ana Maria Gomes, membră a Comisiei pentru Libertăţi Civile.

Reamintim că socialiştii suedezi nu sunt primii care vorbesc despre excluderea PSD din familia lor. Recent, „Spitzenkandidat”-ul social-democraţilor austrieci pentru alegerile europarlamentare, Andreas Schieder, a declarat pentru Austrian Press Agency că la recentul congres PES de la Madrid, partidul de guvernământ din România, PSD, a primit ultimatum din partea familiei sale europene: fie abrogă contrareforma sa din justiţie, criticată intens atât de Comisia Europeană, cât şi de propria societate civilă, fie este dat afară din familia socialiştilor europeni.

Mai mult, potrivit Adevărul, partidul condus de Liviu Dragnea a primit critici şi săptămâna trecută, când Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea lui Merkel la şefia conservatorilor germani, le-a cerut social-democraţilor germani să ia măsuri împotriva PSD-ului, acuzând partidul român de autoritarism şi corupţie.

Recomandari